Een tijdloos interieur? Ga aan de slag met deze tips!

Sommigen houden van felle kleuren en drukke prints in hun interieur, terwijl anderen het liever sereen houden. Eender wat jouw smaak is en hoe jij je interieur graag ziet, bepaalde tijdloze stuks en toepassingen passen in élk interieur en zijn absoluut de moeite waard om in te investeren. Zo creëer jij een tijdloos interieur! 

Neutrale basis

Om te vermijden dat jij je interieur binnen enkele jaren, of zelfs maanden, alweer beu gezien bent, is het verstandig om te kiezen voor een neutrale basis. Woontrends veranderen continu dus het is niet gek dat je af en toe eens wat anders wilt. De basis van je woning neutraal houden doe je door te kiezen voor veilige kleuren op je muren en neutrale basisstukken zoals bijvoorbeeld je grotere meubelen. Als je woning een neutrale basis heeft, kan je natuurlijk wel voor speciale en eigen details en accessoires kiezen die je steeds kan veranderen. 

Natuurlijke materialen

Net zoals neutrale kleuren, zijn natuurlijke materialen altijd een schot in de roos. Wil je een warme, gezellige sfeer creëren in huis? Maak dan gebruik van houten meubels, een mooie parketvloer of textiel zoals een warm tapijt. Ook andere natuurlijke materialen zoals glas, steen of staal passen perfect binnen een tijdloos interieur. Denk bijvoorbeeld aan een glazen deur met een stalen omkadering, of een stevige, stenen of marmeren tafel in je woonkamer. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Kwaliteitsvolle meubelen van degelijk materiaal stralen doorgaans een bepaalde klasse uit en zien er meteen meer tijdloos uit dan hun goedkopere variant. Zetels kopen doe je bijvoorbeeld niet elke dag, dus als je dan toch wil investeren in een nieuw exemplaar, overweeg dan eens om lang genoeg te sparen voor jouw droomzetel die écht jouw ding is. Dat geldt bovendien voor alle grotere meubelstukken in jouw woning. Door te kiezen voor kwaliteitsvolle stuks die volledig passen bij jouw smaak en interieurstijl zal je interieur een bepaalde eigenheid krijgen en de meubels zullen ook veel langer meegaan. 

Een serene sfeer

Bij een tijdloos interieur past een serene sfeer erg goed. Deze kan je creëren door de juiste verlichting te kiezen, gezellige kaarsen te plaatsen en je meubels goed met elkaar te laten matchen. Kies voor een eentonig kleurenpalet en plaats af en toe eens een kleurrijk accent om het origineel te houden. 

Geef het tijd

Net zoals Rome niet op één dag is gebouwd, hoeft jouw interieur ook niet meteen af te zijn. Het is namelijk haast onmogelijk om al je meubels en woonaccessoires in één keer uit te zoeken en er helemaal tevreden mee te zijn. Jouw interieur is ten slotte een samenraapsel van allemaal stukjes die je hier en daar op kop tikt. Neem dus geen overhaaste beslissingen en wees je ervan bewust dat het tijd kost om een interieur helemaal op punt te stellen. 

Gerelateerd