Verschillende ploegen in dienst? Zo houd jij je planning overzichtelijk!

Heb jij een bouwbedrijf waarin verschillende ploegen actief zijn? Dan weet jij vast dat het een uitdaging kan zijn om je planning overzichtelijk te houden en om de juiste ploegen op de juiste momenten in te zetten voor specifieke projecten. Met deze tips zorg jij ervoor dat alles vlot loopt en dat er geen foutjes in je werkplanning sluipen. 

Beheer je boekhouding 

Als bouwbedrijf dat actief is in meerdere werkgebieden, is het belangrijk om je papieren goed op orde te houden. Je zal namelijk verschillende ploegen voor verschillende projecten inplannen waardoor er al eens makkelijker een foutje in je boekhouding kan sluipen. Ben je zelf geen held in het bijhouden van al je facturen en in het bijhouden van je papierwerk? Dan kan het handig zijn om een boekhouder in dienst te nemen die dit voor jou doet zodat je hier zelf niet elke maand aan moet denken. 

Maak een overzichtelijke planning

Door een duidelijke planning te maken van de projecten die lopen én de projecten die eraan zitten te komen, zal je veel beter het overzicht kunnen bewaren. Noteer goed welke ploegen nodig zijn voor welke projecten zodat je weet welke techniekers, loodgieters en andere experts je moet inplannen voor de aankomende periode. Het is voor je werknemers bovendien ook veel fijner als ze op voorhand hun planning kennen én jij zal minder snel in tijdnood komen geschikte ploegen te vinden voor je lopende projecten. 

Controleer of je vergunningen steeds in orde zijn

De kans is groot dat je klanten voor hun lopende verbouwprojecten enkele vergunningen nodig hebben. Is het bijvoorbeeld nodig dat er voor enkele dagen een container of een camionette voor de gevel van een project geplaatst moet worden? Dan moet hiervoor een vergunning en parkeerverbodsborden worden aangevraagd bij de betreffende gemeente. Ook voor het bijbouwen van een extra kamer, een terras of een tuinhuis kan een vergunning nodig zijn. Je kan je klanten zelf deze vergunningen laten aanvragen, of je kan dit zelf doen voor je klanten als extra service. Als werkgever dien je bovendien ook goed na te gaan of al je werknemers officieel bij jou zijn zijn ingeschreven én verzekerd zijn. 

Bepaal welke ploegen waar nodig zijn

Voor bepaalde projecten zijn er meerdere ploegen nodig omdat er verschillende zaken verbouwd moeten worden. Zeker bij de totaalverbouwing van een woning kan het goed zijn dat er zowel lassers, dakwerkers als een industriële mechanieker of een schilder nodig zijn. Door je planning goed bij te houden vermijd je dat er opeens ploegen tekort zijn voor bepaalde projecten en blijf je het overzicht bewaren. 

Gerelateerd