Zo creëer je de perfecte thuiswerkplek

Thuiswerken is tegenwoordig een veel voorkomende praktijk geworden. Een comfortabele en productieve werkplek inrichten is hierbij van essentieel belang. Hoewel iedereen verschillende behoeften heeft, zijn er een aantal onmisbare items die zeker niet mogen ontbreken op je bureau.

Ergonomische accessoires

Om je werkhouding te verbeteren en lichamelijke klachten te voorkomen, zijn ergonomische accessoires van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan een verstelbaar beeldscherm zodat je die op ooghoogte kan plaatsen. Maar ook een ergonomisch toetsenbord en muis zijn essentieel om onnodige spanning op je polsen en handen te voorkomen.

Een hoekbureau is ideaal voor thuiswerk, vooral als je een beperkte ruimte hebt. Je hebt de keuze uit hoekbureaus in verschillende maten en uitvoeringen, waardoor je er een kan kiezen die perfect bij jouw behoeften en beschikbare ruimte past. Overweeg ook om een verstelbaar bureau te nemen. Bij rechtstaand werken neem je een andere houding aan die voor minder ergonomische klachten zorgt. Uiteraard is langdurig rechtstaan – net zoals langdurig zitten – vermoeiend. Wissel daarom voldoende af tussen beide.

Functioneel opbergen

Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimde geest. Zorg daarom voor een functioneel opbergsysteem. Zo kan je kiezen voor lades, planken en mandjes. Het belangrijkste is dat je al je benodigdheden goed kan organiseren. Zo verhoog je je efficiëntie en verlaag je stressniveaus.

Comfort boven ongemak

Langdurig zitten kan vermoeiend zijn voor je lichaam. Een comfortabele fauteuil is daarom een waardevolle toevoeging aan je thuiswerkplek. Kies voor een stoel die je rug ondersteunt en eventueel ook nekondersteuning biedt én die je in staat stelt om een langere tijd comfortabel te zitten. Zorg er wel voor dat je tijdens het werken af en toe opstaat en rondloopt om stijfheid te voorkomen.

Goede verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol in je productiviteit wanneer je aan telewerken doet. Zorg als dit mogelijk is voor voldoende natuurlijk licht en vul dit aan met een goede bureaulamp. Verstelbare lampen zijn ideaal voor op je bureau omdat je ze kan richten op de plek waar je het nodig hebt. Voldoende licht vermindert de vermoeidheid van je ogen en verbetert je concentratie.

Persoonlijke touch

Ten slotte mag een vleugje persoonlijkheid niet ontbreken op je bureau. Voeg decoratieve items toe, zoals foto’s, planten en andere elementen die je inspireren – inspirerende quotes bijvoorbeeld. Door een persoonlijke touch te geven aan je thuiswerkplek verhoog je je motivatie en creëer je een positieve werkomgeving. Je moet er namelijk acht uur van je dag doorbrengen.

Gerelateerd