Bekwaam personeel vinden? Dat doe je zo!

Je hebt net een grote opdracht binnengehaald! Proficiat, goed nieuws! Of toch niet? Met welke personeel zal je die opdracht kunnen waarmaken? Of je nu op zoek bent naar koeltechniekers, bouwvakkers, elektriciens of metsers: in deze blog krijg je een aantal tips om zo snel en efficiënt mogelijk bekwaam personeel aan te werven én te houden. 

Duidelijke vacatures 

Een eerste stap in dat proces is het afbakenen van duidelijke vacatures. Laat algemeenheden als ‘handige harry’ of ‘klusjesman’ maar achterwege. Omschrijf bij een vacature ‘technieker gezocht’ bijvoorbeeld duidelijk wat je verwacht van die technieker. Zo trek je sneller de juiste mensen aan en weten sollicitanten wat ze moeten verwachten van die nieuwe job. Een win-winsituatie voor iedereen! 

Professionele begeleiding 

Zit je met de handen in het haar? En heb je zelfs geen tijd om duidelijke vacatures uit te schrijven?  Alle begrip! Dan kan je professionele begeleiding inschakelen voor de werving en selectie van technisch personeel. Je kan kiezen in welke mate je zelf betrokken wil worden doorheen het hele proces. In elk geval win je enorm veel tijd, want je hoeft zelf niet actief op zoek te gaan naar kandidaten. 

Spread the word 

Of je nu via een interimkantoor werkt of zelf je personeel aanwerft, het is hoe dan ook belangrijk dat je bedrijf een zekere naamsbekendheid krijgt. Dat kan je bijvoorbeeld doen door reclame te maken op sociale media. Zet dan zeker ook je personeel in de kijker. Als geïnteresseerde kandidaten opmerken dat jouw medewerkers enthousiast zijn over het bedrijf, zullen ze ongetwijfeld zin hebben om er ook te komen werken. 

Teambuilding 

Een aangenaam werkklimaat komt er niet vanzelf. Daar moet je actief in investeren. Regelmatig een teambuilding organiseren helpt je daarbij. Niets leuker dan samen iets meemaken én daar dan over nababbelen tijdens een etentje of op het werk. Karting, bowling, een escape room of zelfs, in een jubileumjaar, een weekendje weg! Het is een investering, maar je werknemers zullen die inspanningen ongetwijfeld appreciëren en jou en het bedrijf een warm hart toedragen. 

Mooi loonpakket 

Een teambuilding is leuk, maar het zal natuurlijk niet alleen daarvoor zijn dat een medewerker al dan niet beslist om bij jouw  bedrijf te blijven werken.  Ben je echt tevreden van een personeelslid? Betaal hem of haar daar dan naar in de vorm van een mooi loon, een loonbonus of andere extralegale voordelen.  Zo zal die werknemer zich gerespecteerd voelen voor zijn of haar inspanningen. 

Gerelateerd