Kamerscherm: 5 Goedkope maar mooie kamerschermen voor je kleine huisje

Een tiny house is helemaal in. Maar wat als je gewoon in een klein huis woont, zoals een studio? Dan heb je wat minder privacy. En je hebt het gevoel dat je in slechts één kamer bent. Dat is heel anders dan wanneer je in een hele woning woont. Een mooi oplossing hiervoor is een kamerscherm. Zo zorg je voor meer afscheiding in je woning en creëer je aparte ruimtes. In deze blog vertellen we jou hier alles over! 

Waar komt een kamerscherm vandaan? Waarschijnlijk ken je die Aziatische films wel waar Japanse vrouwen van achter een kamerscherm tevoorschijn komen. Het Japanse woord voor een kamerscherm is byobu wat betekent: bescherming van de wind. Een kamerscherm heeft meerdere verticale panelen, vroeger waren deze bekleed met rijstpapier en versierd met de mooiste afbeeldingen en prenten. Tegenwoordig worden ze gemaakt van canvas dat gespannen wordt op een houten frame of ze zijn volledig van hout gemaakt. 

Waarom een kamerscherm?

We zeiden het dus net al even, maar met een kamerscherm creëer je supersnel een deling in een ruimte. Hierdoor heb je niet alleen meer privacy, het is ook een mooie manier om meer sfeer te creëren. Als je dus graag een ruimte wilt opsplitsen, maar niet direct een vaste muur wilt plaatsen biedt een kamerscherm veel mogelijkheden zonder direct heel veel geld kwijt te zijn. Daarnaast een kamerscherm natuurlijk niet vast, waardoor je hem juist overal kunt gebruiken waar je maar wilt. Is je ruimte groter dan één kamerscherm? Dan kan je er natuurlijk ook meerdere gebruiken. 

Gebruik bijvoorbeeld ook een kamerscherm als je inkijk door een raam wilt belemmeren. Bijvoorbeeld omdat je inkijk hebt vanaf de straatkant of omdat er een flat aan de voorkant van je woning is. Je wilt liever niet dat mensen ongevraagd met je kunnen meekijken als je lekker ligt te slapen. Een kamerscherm in je slaapkamer is ook handig om je bijvoorbeeld achter om te kleden. Bijvoorbeeld omdat je het spannend wilt houden voor je partner, omdat er een vriendin komt logeren of omdat degene in je slaapkamer juist je partner nog niet is. 

Is er een rommelhoek in jouw kleine huisje? Dan kan je deze perfect verbergen door er een kamerscherm voor te zetten. Zo houd je letterlijk de rommel uit het zicht. En dat geeft je heel veel rustig. Denk bijvoorbeeld aan je strijkspullen of het speelgoed van kinderen. Daarnaast is het ook voor jezelf goed om rommel soms niet te zien. Onze hersenen krijgen hier letterlijk stress van doordat er veel meer prikkels komen dan. Dat kun je dus voorkomen door er een kamerscherm voor te zetten. En zeker in een kleine woning is de kans op rommel een stukje groter. Niets om je voor te schamen dus! 

Verschillende kamerschermen

Een kamerscherm komt dus oorspronkelijk uit Japan. Maar is ondertussen over heel de wereld ontzettend bekend en geliefd. Maar voor welk kamerscherm moet je nou gaan? Wij hebben de 5 goedkoopste voor jou uitgezocht!

1. Tropisch scherm van VidaXL.nl 

Dat een kamerscherm niet saai hoeft te zijn, dat laten ze wel zien met dit tropische scherm van VidaXL.nl. Je kan deze zeer decoratieve scherm overal neerzetten en je hebt direct het gevoel dat je op vakantie bent. Dus creëer altijd een tropisch gevoel in jouw woning met dit prachtige kamerscherm. 

2. Decoratieve kamerscherm 

Dit is een heel mooi en groot kamerscherm met wel 5 panelen. Het kamerscherm is gemaakt met stof en grijs. En is dus online te bestellen bij de Blokker. Het is een heel elegant model waarmee je dus de perfecte scheidingswand weet te maken. Bijvoorbeeld door er een apart kamer van te maken of om privacy te creëren. 

3. Kamerscherm met bloemen

Deze mooie water- en stofbestendige kamerscherm is te vinden bij de Praxis. Het kamerscherm heeft een heel mooie en moderne look en laat absoluut geen licht door. Ideaal en is ook nog heel makkelijk op te vouwen. Waardoor je hem ook makkelijk kan opbergen als je hem niet meer nodig hebt. De bloemen geven je een heel vrolijk gevoel. 

4. Japans Kamerscherm

We zeiden het net al even: maar een kamerscherm komt uit Japan. Juist daarom is deze mooie Japans afgewerkte kamerscherm is prachtig. Terug naar de basis met dit scherm met drie panelen. De kwaliteit is sterk en daardoor is hij ook erg stevig. 

5. Maak jouw eigen kamerscherm 

Dit is ook een heel leuke en betaalbare optie. Je kan er namelijk ook voor kiezen om een kamerscherm zelf te laten bedrukken, namelijk via Kamerscherm.nl. Zo kan je kiezen welke foto of andere afbeelding je erop wilt. Je kan kiezen hoe je de afwerking wilt, bijvoorbeeld met hout of met aluminium buizen. Maar je kan ook de afmeting aanpassen. Zo heb je een kamerscherm op maat!

Conclusie

Zoals je kan merken zijn er dus heel veel mooie kamerschermen te vinden. Je kan je niet zo mooie keuken er mee verdoezelen, je slaapkamer mee upgraden of meer privacy in je woonkamer mee creëren. Een mooie plek maken in de babykamer. De mogelijkheden zijn eindeloos en juist daarom past een kamerscherm in elk huis. Groot óf klein. Kies voor een kamerscherm dat past bij jouw interieur en je zorgt ervoor dat het een mooi geheel wordt. Want dat is natuurlijk wel het allerfijnst! 

Nog een laatste tip: is het kamerscherm overbodig en wil je ervan af? Je kan een kamerscherm ook in de tuin neerzetten voor meer gezelligheid.

Gerelateerd