Breng jouw eetkamer tot leven !

Ben jij het zat om elke avond je maaltijd voor de televisie te eten? Heb je behoefte aan een gezellige eetkamer waar je samen met je familie en vrienden kunt genieten van heerlijk eten en goed gezelschap? Dan is het tijd om jouw eetkamer een makeover te geven. Lees verder en je zal ontdekken hoe je jouw eetkamer tot leven kan brengen!

Kies voor de perfecte tafel

Een belangrijk element in een eetkamer is de tafel. Kies daarom voor een robuuste tafel die tegen een stootje kan en een stoere uitstraling heeft. Deze tafel zorgt voor een gezellige sfeer in de ruimte en geeft een warm gevoel. Er zijn veel verschillende tafels te koop, bijvoorbeeld van hout, staal of beton. Kies een tafel die past bij jouw interieur en persoonlijke smaak op de website van Robuustetafels.

Heb je al een houten tafel en zoek je iets anders? Geen probleem, er zijn verschillende soorten tafels die bij jouw smaak passen. Een trend die de laatste jaren steeds populairder is geworden, is de boomstam tafel. Deze tafel is gemaakt van een massief houten boomstam, waardoor elk exemplaar uniek is. Een boomstam tafel geeft je eetkamer een natuurlijke uitstraling en is een echte eyecatcher in de ruimte. Daarnaast is het hout van dit soort tafel duurzaam en gaat het lang mee. Ook leuk: een salontafel in de vorm van een boomstam. Zo heb je meteen een eyecatcher in het salon.

Geef jouw stoelen een makeover

Stoelen zijn een belangrijk onderdeel van de eetkamer. Zeker als je lang wil tafelen, is het fijn als de stoel comfortabel zit. Zitten je stoelen lekker makkelijk, maar zijn ze niet meer zo hip? Overweeg om jouw eetkamerstoelen een makeover te geven. Of kies voor stoelen met een opvallend patroon, kleur of een interessante vorm. 

Voeg een vloerkleed toe

Een vloerkleed kan de eetkamer verbinden en een gevoel van warmte en gezelligheid toevoegen. Kies een vloerkleed dat past bij de grootte van jouw tafel en de grootte van jouw eetkamer. Het vloerkleed hoeft niet te groot te zijn, maar het moet groot genoeg zijn om jouw stoelen op te passen, zelfs wanneer ze naar achteren worden geschoven.

Maak gebruik van verlichting 

Verlichting is ontzettend belangrijk in de eetkamer. Het bepaalt de sfeer en kan een ruimte maken of breken. Kies voor een hanglamp boven de eettafel die zorgt voor voldoende licht tijdens het eten. Op deze manier creëer je een gezellige sfeer tijdens het eten en blijven jij en jouw gasten langer aan tafel. Let op: zorg er wel voor dat de lamp niet te fel is, anders kan dit storend zijn tijdens het eten!

Voeg persoonlijke items toe

Om jouw eetkamer een persoonlijke touch te geven, kan je persoonlijke items toevoegen aan de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van mooie herinneringen, een kunstwerk dat je hebt gekocht tijdens een vakantie of een mooie vaas met verse bloemen. Door deze items toe te voegen, maak je jouw eetkamer echt jouw eigen plekje!

Gerelateerd