Waterafvoer en isolatie om je dak optimaal te beschermen

Wanneer je een nieuw dak legt of je oude dak renoveert, wil je natuurlijk dat deze investering zo lang mogelijk mee gaat. Je dak moet dus zo gemaakt worden dat het geen water doorlaat en goed isoleert. Om je dak niet te zwaar te belasten, is het belangrijk dat je ook voor een degelijke regenwaterafvoer kiest. Hoe minder water er op je dak blijft liggen, hoe minder last je dak moet dragen. Tips om je dak te isoleren en water af te voeren vind je in dit artikel.

Hemelwaterafvoer die je zelf kan installeren

Een regenwaterafvoer moet degelijk en makkelijk te installeren zijn. Wanneer je kiest voor afvoerpijpen gemaakt van EPDM ben je zeker van deze twee eigenschappen. De afvoeren zijn geprefabriceerd, waardoor ze gemakkelijk aansluiten en verlijmen. Er wordt steeds een onderuitloop en zijuitloop voorzien. Wanneer je dit soort afvoer wil installeren, leg je eerst EPDM-folie op je dak. Vervolgens kan je je afvoer hier bovenop plaatsen.

Kies de afvoer die bij je dak past

Vooral de grootte en de soort van je dak bepalen welk soort afvoer je nodig hebt.  Als je een vrij groot plat dak hebt, heb je dus een andere afvoer nodig dan wanneer je een tuinhuisje met een schuin aflopend dak bouwt. Wanneer je twijfelt over het soort afvoer en de diameter die je best kan gebruiken, kan je altijd advies inwinnen bij een expert. Hij of zij helpt je graag verder en kan je, indien gewenst, ook tips geven over de beste manier om je afvoer te installeren.

Duurzame dakisolatie

Wanneer je op zoek bent naar een duurzame en betrouwbare manier om je dak te isoleren, moet je zeker overwegen om PIR isolatieplaten te gebruiken. Isoleren met PIR isolatieplaten is dé ideale manier, omdat deze platen zoveel voordelen bieden. Deze platen zijn niet zo dik als de meeste andere isolatiematerialen, maar bieden wel een heel hoog rendement. Ze zijn ook drukvast, waardoor je erover kan lopen. Dit maakt de installatie ervan natuurlijk veel gemakkelijker. Je kan de platen op maat laten maken en door hun speciale toplaag kan je ze rechtstreeks op je dakrubber lijmen. Veel gemakkelijker dan dit wordt het niet!

Koop online

Je kan zowel de regenwaterafvoer als PIR isolatieplaten gemakkelijk online bestellen. Dit bespaart je een tripje naar de bouwmarkt en het materiaal wordt meteen bij je thuis of op de bouwwerf geleverd. Dit kan al binnen de twee werkdagen. Aan het werk!

Gerelateerd