Handige tips voor een stralend schone badkamer

De badkamer is de plek waar we ons klaarmaken voor de dag (of voor het naar bed gaan). Een schone en frisse ruimte is dan ook essentieel voor een comfortabel en hygiënisch gevoel. We delen hieronder graag wat handige tips om je badkamer schoon en fris te houden.

Schoonmaakroutine

Door regelmatig schoon te maken voorkom je dat vuil en bacteriën zich ophopen en wordt het onderhouden van de badkamer een stuk eenvoudiger. Plan een wekelijkse schoonmaaksessie in en zorg ervoor dat je alle oppervlakken, zoals de wastafel, het toilet, de douche en de tegels even goed reinigt. Vergeet ook niet om de vloer en eventuele badmatten schoon te maken/te wassen. Als je iedere week een kleine 10 tot 15 minuten besteedt aan het bijhouden van de badkamer, dan ben je al goed op weg.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen is van groot belang om je badkamer schoon en fris te houden. Voor het schoonmaken van de wastafel, het toilet, de douche, het bad en de tegels, zijn milde allesreinigers of specifieke badkamerreinigers geschikt. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking volgt en de aanbevolen veiligheidsmaatregelen in acht neemt bij het gebruik van schoonmaakmiddelen. Als je liever natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruikt, zijn er ook tal van zelfgemaakte schoonmaakoplossingen op basis van ingrediënten zoals azijn, citroen en baking soda die effectief kunnen zijn.

Vergeet de moeilijk bereikbare plekjes niet

In de badkamer zijn er vaak moeilijk bereikbare plekjes die over het hoofd worden gezien. Denk bijvoorbeeld aan de voegen tussen de tegels, de randen van de wastafel en het toilet en de hoekjes van de douchecabine. Vuil en schimmel kunnen zich gemakkelijk ophopen op deze plekjes, dus het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. 

Ventileer de badkamer goed

Een goed geventileerde badkamer is essentieel voor het voorkomen van vocht en schimmel. Zorg ervoor dat je de badkamer na het douchen of badderen goed ventileert, bijvoorbeeld door een raam open te zetten of laat de deur van de badkamer openstaan zodat er voldoende luchtcirculatie is. Als je geen ventilator hebt, overweeg dan om er een te installeren. 

Houd de badkamer opgeruimd

Een opgeruimde badkamer ziet er niet alleen netjes uit, maar is ook gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Berg alle toiletartikelen en andere spullen op in kastjes of manden en zorg ervoor dat de wastafel en het aanrechtblad vrij zijn van spullen. Een doucherek is een handige manier om shampoo, conditioner en douchegel georganiseerd en binnen handbereik te houden. Zet ook zeker een prullenbak in de badkamer, zodat je afval zoals lege shampooflessen en wattenschijfjes direct kunt weggooien.

Gerelateerd

HandigDe Charme van de Dordogne

Natuurlijke Schoonheid De Dordogne vallei, met zijn weelderige rivieren, uitgestrekte bossen, en glooiende heuvels, biedt een idyllisch decor…