Ovale Eettafel: 5 Mooiste Ovale Eettafels van 2021 + Inspiratie tips

Wat is het hart van elk huis? Wat is de plek waar iedereen samenkomt om de dag door te spreken? Waar zit je het liefst als het gaat om gezellig met elkaar borrelen, een spelletje doen of uitgebreid eten? Inderdaad, aan de eettafel! Maar omdat eettafels in alle vormen en maten komen diepen we vandaag één soort eettafel uit. Namelijk de ovale. In deze blog vertellen we jou er alles over! 

Zoals we net al zeiden: eettafels komen in alle vormen en maten voor. Van rechthoek tot aan rond. En met een ovale eettafel ertussenin. Je kiest voor een ovale eettafel als je iets wilt hebben in je huis dat opvalt maar er zijn nog meer voordelen te noemen. Zo is het bijvoorbeeld uniek! Waar de meeste mensen standaard linksaf slaan voor een rechthoekige tafel, neem jij het bijzondere pad richting de ovale eettafel!

Waarom een ovale eettafel?

Er zijn een aantal redenen te bedenken voor het kiezen voor een ovale eettafel. De eerste reden zeiden we net al even kort: het is een stuk specialer om voor een ovale eettafel te kiezen. Simpelweg om dat het minder vaak voor komt. Want juist een ovale eettafel wordt meer een eyecatcher. Het voordeel van een eyecatcher is ook dat bezoek veel sneller geneigd is om aan de eettafel te gaan zitten dan direct plaats te nemen op bijvoorbeeld de bank. Dat komt omdat ronde vormen er nu eenmaal beter en sneller uitspringen. 

Maar er zijn nog meer voordelen te noemen. Zo is er aan een ovale tafel meer zitplek dan aan een vierkante tafel. Dat komt omdat er meer oppervlakte is waar mensen aan kunnen gaan zitten. Nog een voordeel: er zitten geen akelige hoeken aan waaraan je je kunt bezeren. Geen vervelende blauwe plekken meer op je benen ten hoogte van het tafelblad. Als laatste kunnen we ook zeggen dat een ovale eettafel heel compact oogt. Dat komt omdat er minder oppervlakte is dan bij een vierkante of een rechthoekige tafel. Daar is letterlijk meer oppervlakte, maar een ovale eettafel meer eens in een rechthoek. Dan zie je dat de punten waar het ovaal het rechthoek raakt omringt wordt door nog overtollig materiaal

Dit zijn dus de voordelen van een ovale eettafel:

  1. Het valt meer op
  2. Het komt minder vaak voor
  3. Het is een eyecatcher 
  4. Bezoek neemt direct plaats aan de tafel
  5. Meer zitplek 
  6. Minder oppervlakte
  7. Geen vervelende hoeken waar je je tegen kan stoten
  8. Het oogt compacter 

Een ovale tafel is dus heel erg gezellig. Mensen kunnen zowel links als rechts van je zitten en zonder gedoe kan je iedereen spreken aan aankijken. Het staat ook nog eens heel erg mooi in je woning. Zoals je merkt zijn wij helemaal een beetje fan van de ovale tafel. Jij misschien ondertussen ook wel, dus laten we even gaan kijken na welke mooi ovale opties er eigenlijk allemaal zijn. 

VOXLÖV van Ikea 

Dit is een heel veelzijdige lichte tafel van bamboe die je kan vinden bij de welbekende Scandinavische meubelgigant. We kunnen tenslotte allemaal niet zonder de Ikea. Het mooi gebogen hout zorgt ook nog eens voor een Scandinavische uitstraling in jouw woning. Iets dat nog steeds heel erg hip is. Juist doordat het zo’n tijdloos meubelstuk is kun je er zo lang van gaan genieten. De ontwerper is Francis Cayouette, die erg gek is van bamboe juist doordat het zo’n duurzaam materiaal is. 

Eettafel Trevor ovaal 

We zeiden het net al even, maar ovale tafels zijn ware eyecatchers. Die is zo’n eyecatcher: de eettafel Trevor van de Leen Bakker. Deze tafel wordt bezorgd met een gigantisch massief tafelblad van mangohout. Daarnaast is het onderstel van robuust metaal. Juist deze combinatie is zo ontzettend mooi en krachtig. Wedden dat je hier veel complimentjes over gaat krijgen? 

Ovale eettafel visgraat

Wat krijg je als je de twee trends van dit moment met elkaar kan combineren? Dan krijg je een ovale eettafel met een visgraatmotief erop. Zoals deze prachtige ovale eettafel van visgraat van Kotter wonen uit Nijverdal. Wil je voor een unieke uitstraling gaan dan is dit een heel mooi en duurzaam model! Je kan deze tafel in de Nijverdal in de winkel bekijken.

Zwarte ovale eettafel 

Dit is een prachtig zwart exemplaar van de ovale eettafel. Je vindt deze eettafel bij Woonexpress. Door juist voor één kleur te gaan en dan voor zwart te gaan zal je merken dat de tafel heel mooi wegvalt in jouw interieur. Want de tafel is dan misschien wel bijna 3 meter langer, door de effenlook zal dat niet direct opvallen. Ideaal dus! 

Wit met blauw onderstel

Deze mooi moderne ovale eettafel, de Palermo van de Tafelfabriek, heeft een heel industriële look. Het bovenblad is wit maar het onderstel is donkerblauw. Dat blauwstalen is elegant doordat het dunne poten zijn. Het is maakt van HPL dat vooral een flinke overeenkomst heeft met kunststof. Heel makkelijk schoon te houden dus! 

Conclusie

Zoals je kunt zien er heel veel soorten ovale tafels te vinden. Of je nu gaat voor een stoere tafel of juist meer voor een elegante tafel. De keuze is letterlijk reuze! Kijk dus rustig even rond, want een nieuwe eettafel koop je natuurlijk niet zomaar. Maar dat je fan wordt van een ovale tafel en er flink van gaat genieten in jouw woning? Daar geloven wij wel in! 

Gerelateerd