Veiligheidsschoenen: waarom zijn deze verplicht in de logistiek?

Gevaar zit in een klein hoekje. Zeker wanneer je werkt in de logistiek. Maar wist je dat er meer redenen zijn waarom deze speciale schoenen verplicht zijn in de logistiek? We vertellen het jou in deze blog! 

Met je gewone sneakers verschijnen op de werkvloer van een logistieke baan is een grote no-go. De kans dat je naar huis wordt gestuurd is groot. Niet omdat ze niet willen dat je komt werken, maar vanwege de veiligheid. Veiligheidsschoenen zijn namelijk essentieel en van groot belangrijk. En niet alleen vanwege de stalen neuzen. Want de meest voordehand liggende reden is dat je voeten beschermd zijn voor vallende voorwerpen. Maar er zijn dus nog meer redenen.

Het voorkomt vermoeidheid 

Als je heel de dag wandelt, wat vaak gebeurt bij een logistiek beroep, is het belangrijk dat de spieren in je voeten, benen, rug en andere delen van het lichaam worden ondersteund. Als je slechte schoenen aan hebt is de demping niet goed en de ondersteuning ook niet waardoor je sneller moe wordt. Na veel uren zijn blijven de spieren in je voeten beter belast als je veiligheidsschoenen, bijvoorbeeld atlas werkschoenen, aan hebt waardoor je meer alert bent en blijft. Wat ook weer veiliger is! 

Kans op uitglijden, vallen of struikelen is kleiner 

Veiligheidsschoenen, of speciale veiligheidsschoenen sneakers, zorgen ook voor meer grip. Zeker wanneer je op plekken werkt waar bijvoorbeeld water op de grond kan liggen. Of ander materiaal waardoor je kan uitglijden. Ook verschillende werkomstandigheden, zoals vrieskou, kunnen ervoor zorgen dat je valt. Als je minder snel valt is de kans op blessures ook kleiner. 

Voorkom chemicaliën op je voeten 

Als je werkt met gevaarlijke stoffen dan wil je je volledig goed beschermen. Denk aan overalls, gezichtsmaskers en ga zo maar verder. Je wil dan niet dat een bijtende stof toch nog via je gympen op je huid terecht komt. Goede werkschoenen zorgen hier ook voor, zodat bijtende stof niet door de stof heen kan. 

Zoals je ziet zijn er, naast bescherming voor vallende voorwerpen, nog meer redenen waarom je veiligheidsschoenen verplicht zijn. Ben jij blij dat je veilige werkschoenen draagt op je werk?  

Gerelateerd