3 tips voor een moderne houten keuken

Hout in huis geeft charme, warmte en een familiale toets aan je interieur. Het doet denken aan oma’s keuken, leuke avonden rond de houten tafel of aan een Provençaalse chambre d’hôtes waar je kon genieten van een heerlijke clafoutis. Of doet hout in je interieur denken aan een charmante bar? Waar je ook aan denkt bij hout, één ding staat vast: heel veel mensen verkiezen hout in de keuken in plaats van witte of zwarte kasten. Hoe je hout nu precies in je keuken verwerkt, lees je hier!

Hout in strakke keukens

Bij strakke keukens denken we meestal aan een zwart-witte keuken met matte meubels en een marmeren werkblad. Maar ook hout past perfect in een strakke keukens. In combinatie met beton of donker grijs, past een hout zoals olijfhout. Het is grijzig met een groene ondertoon en geeft een moderne, strakke keuken wat diepgang. Verkies je eerder beige en lichte kleuren in je keuken? Dan matcht een eiken keuken erg goed. Denk aan een brede parket, een wit quartz keukenblad en brede lange kasten en schuiven in licht eiken hout. Denk er zwarte ramen en heel wat daglicht bij, en je hebt een echte droomkeuken!

Kies plywood voor een Scandinavische toets

Een voordeliger alternatief voor eiken of olijfhouten wandkasten, is plywood of multiplex. Verder is het ook erg hip aangezien het gebruiksvriendelijke is. Je hoeft dus geen ervaren vakman te zijn om een prachtige plywood keuken in elkaar te knutselen. Als bonus past multiplex perfect in een minimalistisch, Scandinavisch interieur. Je kan het gebruiken in de keuken, maar ook als hoofdeinde van je bed, voor je badkamermeubel of bouw er een boekenkast mee. In de keuken kan je het hout bloot laten, maar je kan de achterwand of de deurtjes ook in een kleur schilderen. Als je retro wil gaan, schilder je muren of kastjes dan in een indigo kleur en je hebt een originele, vrolijke en warme keuken waar je elke dag heerlijk kan koken.

Modern landelijke keuken

In veel landelijke huizen vind je geen zware houten meubels met landelijke stenen vloeren meer terug, maar wordt gekozen voor een combinatie van een moderne look met landelijke houten accenten. Denk aan een wit waterval eiland, witte stroken rond de wandkasten om een dikke stenen muur na te bootsen en hout met groeven. Werk het af met een leuke wandplank, wat plantjes en ijzeren handvaten. Een lichte vloer zorgt dat alle aandacht naar de keuken zelf gaat. Kies voor een gezellige moderne eettafel en geef warmte aan de ruimte door stoffen moderne eettafels van meubelen De Man. Mooie landelijke verlichting of unieke wandtegels, maken het geheel helemaal af. 

Gerelateerd