Zo richt jij een poolhouse gezellig in

Staat er een poolhouse in jouw tuin of denk je erover na om een poolhouse of bijgebouw in jouw tuin te plaatsen? Door deze mooi in te richten maak je er een volwaardige extra ruimte van in jouw woning en kan je er optimaal van genieten. Zo richt jij jouw poolhouse gezellig in!

Stem de inrichting af op de stijl van het gebouw

Is het bijgebouw in jouw tuin heel modern, landelijk of misschien een combinatie van de twee? Wanneer je een interieur inricht, is het steeds aangeraden om de inrichting af te stemmen op de stijl van het gebouw. Wanneer jouw poolhouse al veel landelijke elementen heeft, is het mooi om ook landelijke elementen in je interieur terug te laten komen. Is jouw poolhouse juist heel modern? Houd je interieur dan ook strak en minimalistisch. 

Zorg voor een paar warme elementen

Wil je jouw poolhouse echt gezellig maken? Zorg dan voor een paar warme elementen zoals een mooie lamp met warm licht, zachte kussens, een dikke mat,… Ook het gebruik van warme kleuren zoals aardetinten zal helpen om een gezellige sfeer te creëren. Onze tip? Denk ook eens aan elektrische vloerverwarming. Zo zal jouw poolhouse ook in de winter een erg aangename plek zijn!

Voorzie een bar of keukentje 

Wanneer je tijdens het zwemmen of zonnebaden bij je poolhouse bent, is het erg handig om daar een drankje of hapje te kunnen nemen. Zo hoef je niet steeds heen en weer naar je woning om iets te halen wanneer je net uit het zwembad komt. Als je gasten ontvangt in je poolhouse is het bovendien erg fijn om daar een drankje te kunnen serveren. Een bar of keukentje kan ook gebruikt worden als extra keukenruimte voor bijvoorbeeld een zomerse barbecue of als extra opslagruimte voor drankjes en eten tijdens een tuinfeest.  

Creëer een buitenterras en een binnen lounge 

Als je poolhouse gelegen is aan een buitenzwembad, overweeg dan eens om een buitenterras toe te voegen. Deze creëert extra zitruimte en het is enorm fijn om naast je zwembad van de zon en de buitenomgeving te kunnen genieten. Daarnaast is het ook aangeraden om binnen een gezellige zithoek te plaatsen. Zo kan je in de winter ook van je poolhouse genieten en deze ruimte gebruiken voor etentjes of feestjes. Plaats een comfortabele bank met een paar zachte kussens om een ontspannen sfeer te creëren. Kies voor kussens en stoffen die bestand zijn tegen vocht en zonlicht, zo zal je loungeset langer meegaan. Je kan bovendien overwegen om een airco met buitenunit in je poolhouse te installeren. Zo blijft de ruimte in de zomer heerlijk fris en is het de ideale plek om naartoe te vluchten op hete zomerdagen. Op die manier wordt jouw poolhouse het hele jaar door een functionele én gezellige plek. 

Gerelateerd

HandigDe Charme van de Dordogne

Natuurlijke Schoonheid De Dordogne vallei, met zijn weelderige rivieren, uitgestrekte bossen, en glooiende heuvels, biedt een idyllisch decor…