Heb jij deze tools al in je garage? 

Of je nu een klusser bent of niet, iedereen moet wel een keer een schroef, bout of moer weer vast draaien, een Ikea-kast in elkaar schroeven of een schilderijtje ophangen. En dan kan je maar beter goed en betrouwbaar gereedschap in de garage hebben, dat je bovendien ook snel kan terugvinden. Met deze tools kan je dan de meeste klussen wel klaren. Welke heb jij al in huis? 

Powertools 

Op nummer 1 van de powertools staat toch wel een degelijke boormachine, en dan liefst eentje met klopboorfunctie. Daarmee wordt een plank of schilderij ophangen echt kinderspel. De boor wordt op de voet gevolgd door de elektrische schroevendraaier. Toegegeven, deze is misschien niet echt onmisbaar in je verzameling sleutel gerief, maar het maakt je leven zoveel gemakkelijker als je een kast in elkaar moet schroeven. Trouwens, wanneer je je verzameling powertools nog moet starten, dan kies je beter meteen voor de versies op batterijen. Ze zijn misschien wat duurder in aankoop maar je hebt daarna ook geen gedoe meer met snoeren en verlengkabels waarover je kan struikelen! Wanneer je bovendien kiest voor toestellen van dezelfde reeks of merk, zijn de batterijen vaak uitwisselbaar. 

Sleutelsets

Je verzameling sleutelsets is iets dat gaandeweg groeit, maar met een aantal schroevendraaiers, een setje inbussleutels een paar steeksleutels en een dopsleutelset kom je al een heel eind. Sleutel je wel wat vaker aan je motor of auto bijvoorbeeld en wil je het jezelf wat gemakkelijker maken, dan is een ratelsleutel wel zo handig. Ook een uitgebreide verzameling bitjes en een Torx sleutelset is dan zeker geen overbodige luxe. Wil je het helemaal volgens het boekje doen, dan kan je ook nog investeren in een momentsleutel. 

Ander handgereedschap

Wat kan verder nog handig zijn om in huis te hebben? Een hamer uiteraard, maar ook een kniptang, een griptang, winkelhaak en rolmeter kunnen wel eens van pas komen. Een krik als je eens een wiel moet vervangen van je auto. Tie-wraps, duct tape en elektrische tape als het vast moet zitten. 

En waar bewaar je al die tools? 

Het belangrijkste van al dat sleutelgerief is wel dat je het gemakkelijk en snel terug kan vinden. Een stevige gereedschapskoffer waar je al je tools in kan bewaren, is dan wel handig. Let er vooral op dat je ook voldoende ruimte hebt om kleinere spulletjes zoals een rolmeter, potloden en losse schroevendraaiers ergens kwijt kan. Die heb je vaak snel even nodig en die wil je dan liever niet ergens onderin je koffer gaan zoeken. 

Gerelateerd

HandigDe Charme van de Dordogne

Natuurlijke Schoonheid De Dordogne vallei, met zijn weelderige rivieren, uitgestrekte bossen, en glooiende heuvels, biedt een idyllisch decor…