5 leuke ideeën voor je foto’s

Een foto zegt soms zo veel meer dan duizend worden. Vroeger toen het hebben van een foto nog heel speciaal was werd deze mooi ingelijst. Inmiddels slinger foto’s rond op je telefoon en weet je soms ook niet wat je er mee moet doen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om foto’s af te drukken, maar je kan ook hele andere dingen doen met foto’s die je dierbaar zijn. Want foto’s vertellen een verhaal en dat verhaal wil jij het liefst vastleggen. 

1.    Maak een kerstkaart 

Ieder jaar opnieuw vieren we massaal kerst. Daarbij zijn een aantal tradities ontstaan waaronder een kerstkaart. Je kan kiezen voor een suffe afbeelding op een kerstkaart, maar wat is er leuker dan een collage van het hele jaar in elkaar draaien. Zet al je dierbaarste momenten op één kaart en verstuur hem naar alle mensen van wie je houdt. 

2.    Maak een fotoboek 

Nummer twee op de lijst is een fotoboek, want waar je misschien een Cloud vol met foto’s hebt is het tijd om er iets mee te doen. Je kan dit natuurlijk zelf doen met fysieke foto’s wanneer je lekker creatief bent, maar je kan ook kiezen om online een fotoboek te maken. Jij hoeft dan zelf niet alles bij elkaar te zoeken. Je zet de foto’s enkel op volgorde. Voegt wat tekst toe en je hebt een kant-en-klaar fotoboek. 

3.    Maak een foto agenda 

Er zijn ook websites die je kunnen helpen bij het maken van een fotoagenda. Maar je kan dit ook heel goed zelf doen. Laat een aantal foto’s afdrukken waar je trots op bent of waar je goed op staat. Om de zoveel pagina’s plak je weer een foto erin. Bijvoorbeeld op de plek van de notities die je toch niet zo vaak gebruikt. 

4.    Maak een fotoslinger 

Wil jij liever jouw lievelingsfoto’s iedere dag zien? Waarom maak je dan niet een fotoslinger? Dit is supermakkelijk zelf te maken met een mooi koord en je allermooiste foto’s. Wil je iemand verassen op een verjaardag dan kan een fotoslinger ook enorm leuk zijn om cadeau te doen. Want wat is er nu persoonlijker dan allemaal leuke foto’s te krijgen van vrienden of familie. 

5.    Maak een fotokalender 

Hier had je misschien nog niet aan gedacht. Maar toch hebben we bijna allemaal wel een kalender in de wc hangen. Wat nu als dit een leuke gepersonaliseerde kalender wordt. Je kan per pagina een andere foto gebruiken. Misschien heb je wel hele mooie herfst foto’s of heb je een aantal prachtige reizen gemaakt. Kies wel de mooiste uit, want je moet een hele maand naar iedere foto kijken wanneer je op het toilet zit.   

Meer met je foto’s doen 

Laat dus je foto’s niet verstoffen en ga meer met je foto’s doen. Voor je het weet ben je zo druk en moet je nog fotoboeken maken van de afgelopen drie jaar. Januari, februari of maart zijn de perfecte dagen om bezig te gaan met de foto’s van het afgelopen jaar. 

Gerelateerd