Screens: lichtinval, privacy én behoudt van je uitzicht

Als er iets vervelend is aan raamdecoratie, is het de afweging tussen lichtinval en privacy. Vaak heb je het een óf het ander. Met rolgordijnen bijvoorbeeld. Open is ook echt open, waardoor je wel de lichtinval maar niet de privacy hebt. En dicht is ook echt dicht, dus geen lichtinval en uitzicht meer, maar wel de privacy. Dat kan anders. Met screens, namelijk. 

Wat zijn screens?

Je kunt screens zien als een rolgordijn. Je kunt het naar boven en beneden bedienen. De stof van de screens is, net als bij een rolgordijn, opgerold op een buis. Het enige verschil zit het in de stof. De stof van screens is namelijk op unieke wijze geweven. Als de screens gesloten zijn, kun je nog steeds door je zonwering heen kijken! Andersom werkt dat anders. Van buitenaf kun je namelijk niet naar binnen kijken. 

Hoe werken screens? En waar plaats je ze?

Tot een paar jaar geleden kon je je screens bedienen met een bedieningsketting, net als bij een standaard rolgordijn. Inmiddels gaat dat anders. Tegenwoordig kun je je screens elektrisch laten uitvoeren. Door middel van een motor in de bovenbak kun je je screens op afstand besturen. Handig als je net je favoriete serie op de bank aan het kijken bent en je de reflectie van de zon in je beeldscherm wil tegengaan.  

Het is ook wel handig dat je de screens op afstand kunt bedienen, want je plaatst screens namelijk aan de buitenkant van je raam. Dat is voornamelijk voor de isolerende werking, zodat het in de zomer koeler is in huis. Daarnaast blijft er binnen ruimte vrij voor andere raamdecoratie, zoals gordijnen of jaloezieën, die sfeer en warmte bieden in huis.

Geavanceerde ZIP screen technologie

Ben je van plan om te investeren in stijlvolle screens? Dan raden we je aan om je goed in te lezen in de ZIP screen technologie. Dit houdt in dat de screens in een cassette met geleiders worden geplaatst. Deze ZIP technologie zorgt ervoor dat de stof van de screens altijd gespannen hangen, waardoor de stof niet tegen je kozijnen kan klapperen. Dat geeft niet alleen een heel vervelend geluid, maar kan op den duur ook voor schade zorgen. Het kost iets meer om je screens met ZIP technologie te laten leveren, maar het is elke euro waard! 

Gerelateerd