Zo ziet jouw huis er altijd schoon en toonbaar uit

Je kent het wel: in een drukke periode waarin je stress ervaart vergeet je soms het huis aan kant te maken. Als je dan terug komt na een dag werken, kom je thuis met een grote troep in de woon- of slaapkamer, waardoor je weer aan het werk moet om dit allemaal op te ruimen. Waarschijnlijk hebben we dit allemaal wel eens meegemaakt. Wat zijn tips om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen? Wanneer is het slim om voor een poetsbedrijf te kiezen en wanneer niet? Wij sommen tips voor je op.

Nooit met lege handen lopen

Wie in de horeca heeft gewerkt, zal de tip ‘nooit met lege handen lopen’ waarschijnlijk wel herkennen. Als je gebruik maakt van deze tip, dan neem je tijdens een wandeling van A naar B altijd iets mee wat op plek B (of ergens op de route) hoort. Stel je voor dat je een glas water naast je bed hebt staan, loop dan ’s ochtends niet naar de keuken om vervolgens heen en weer te lopen om het glas op te pikken, maar neem het glas direct mee wanneer je voor het eerst naar de keuken loopt. Wanneer je deze techniek toepast in alles wat verplaatst moet worden in het huis, dan is het huis heel snel opgeruimd.

white pillow on sofa

Een schoonmaakdienst benaderen

Natuurlijk kun je zelf je woning regelmatig schoonmaken, maar wanneer je echter een drukke baan hebt of vaak weg van huis bent, is het misschien een fijne optie om een schoonmaakdienst in te schakelen. Zo voorkom je dat je na een drukke werkdag zelf nog stress ervaart van het moeten schoonmaken of -houden van je huis. Veel mensen die hier gebruik van maken geven aan dat ze na het voor het eerst gebruiken van een schoonmaakdienst nooit meer zonder willen.

Je bed elke dag opmaken

Onlangs kwam in de podcast Man, man man de tip voorbij om je bed elke ochtend op te maken. Het grote voordeel hiervan is dat je zo je dag elke keer begint met het gevoel dat je al iets voor elkaar hebt gekregen: je kamer weer aan kant maken. Dit stukje optimisme zou ervoor zorgen dat je meer gemotiveerder bent om door de dag heen meer zaken gedaan te krijgen.

Gerelateerd