De trendkleuren van 2021

Je huis is de plek waar je je het meeste begeeft gedurende een dag, week, jaar… misschien wel je hele leven. Daarom is het helemaal niet gek dat je deze ruimte zo leuk, mooi en gezellig mogelijk wil maken. De kans is groot dat je soms naar een ruimte in het huis staart en denkt: dit kan anders. Veel mensen lossen dit op door een kleur toe te voegen in huis, bijvoorbeeld door een muur te verven. Als jij ook aan de slag wil met kleur, want zijn dan echt de trendkleuren van 2021?

Mosgroen

De kleur groen staat twee keer in dit lijstje, en dat komt omdat deze kleur een absolute trendkleur sis de afgelopen tijd. Groen komt op allerlei verschillende manier in interieurtrends: zo doet mosgroen het heel goed in de vorm van een fluwelen bank, maar zijn ook steeds meer keukens gewrapped met een matte mosgroene tint.

white and black wooden table with chairs

Zandtinten

Ook zandtinten zijn een enorme trend de afgelopen jaren. De kleur doet direct denken aan het strand en alle rust die hiermee gepaard gaat, maar daarnaast straalt de kleur an sich ook veel rust it. Vaak werkt een zandtint nog rustiger voor het oog dan enkel wit, omdat wit juist ook een steriel en ongezellig gevoel kan geven. Zandtinten combineren heel goed met rotan accessoires zoals een rotan hanglamp of gevlochten stoelen van rotan. Zandtinten worden ook vaak gebruikt bij raamdecoratie (handig wanneer je maatwerk gordijnen kopen gaat).

Sage green

Je wee dat je te maken hebt met een trendy kleur wanneer de kleur zelfs viraal gaat op Tiktok. De kleur ‘sage green’ is namelijk zo ontzettend populair geworden de laatste jaren dat mensen de tint in van alles gebruiken. Daarom zie je deze tint ook veel in interieurs terugkomen. Op de muur, in de vorm van accessoires zoals een bureau, of een fluwelen fauteuil in deze tint.

Paars

Over de kleur paars zijn mensen vaak verdeeld. You either hate it or love it. Toch lijkt paars anno 2022 helemaal terug te komen, zowel in het interieur als in de mode. Vooral een fel paars met een aubergine ondertoon kan het huis enorm complementeren, zeker wanneer je het toepast in de vorm van -bijvoorbeeld- een poef.

Gerelateerd