Populaire raamdecoratie in 2021

Een paar geleden stond de wereld op z’n kop toen er opeens een virus kwam opduiken. Dat waren een paar gekke maanden! Wat, jaren? Het lijkt soms alsof de klok in 2020 is stilgezet want er lijkt niet veel veranderd in de wereld. Maar wel in huis! Na de zoveelste lockdown en thuiswerk Teams sessie is er gelukkig nog wat tijd over om je huis mooi in te richten. Wat waren de raamdecoratie trends van 2021? En welke invloed heeft dit op raamdecoratie in 2022?

Het mag weer mooi zijn

Als je meer tijd in huis besteedt dan ga je ook wat beter kijken naar je interieur. Het werkt allemaal wel maar is het ook echt mooi? Wat is de samenhang in iedere ruimte en de gehele woning? Misschien merk je dat elementen op zich wel aantrekkelijk zijn maar samen geen geheel vormen. Met raamdecoratie breng je de kamer samen. Op het moment dat je de gordijnen sluit dan lijkt er een soort sluier over het interieur te vallen. Door te spelen met kleur, vorm en licht ontstaat er een beeldschoon geheel. Kijk maar eens naar de raamdecoratie van Poweredblinds. Die ziet er prachtig uit met stijlen voor ieder interieur.

Geen excuus voor gebrek aan comfort

Het moet niet alleen mooi zijn maar ook comfortabel. Dat betekent weg met koordjes en de boel automatiseren. Steeds meer mensen halen slimme luidsprekers in huis, vervolgens gaan ze op zoek naar nuttige toepassingen. Want je kunt jezelf niet eindeloos vermaken met “Hey Google, vertel een mop!”. Dat je slimme LED lampen kunt koppelen is bekend, dat je ook gordijnen op dezelfde wijze kunt automatiseren weet niet iedereen. Met elektrische rolgordijnen kun je niet alleen ieder gordijn op afstand bedienen, het is ook mogelijk om een koppeling te maken met andere apparaten en toepassingen. Zo kun je als het buiten donker wordt automatisch de gordijnen overal in huis laten sluiten. Of in de ochtend alleen op de slaapkamer als je vroeg moet opstaan. Gemak dient de mens, in 2021 en verder!

Laagjes en reliëf zijn trendy

De laatste jaren waren met name strakke rolgordijnen erg in trek. Dit is in 2021 niet direct veranderd, er is wel meer ruimte gekomen voor alternatieve soorten raamdecoratie. Zo zijn de honingraat gordijnen niet te stoppen, ook duo rolgordijnen scoren goed. Dit zijn gordijnen met twee laagjes dicht op elkaar waarmee je een jaloezie effect krijgt. Ook meerdere lagen dunne raamdecoratie voor elkaar is een duidelijke trend in 2021. Zo breekt het licht heel mooi door meerdere lagen vitrage of inbetweens. Met meer lagen zullen de totale kosten hoger uitvallen, het ziet er wel erg mooi uit!

De kleuren worden donkerder

Dit is een trend die in 2021 begonnen is en in 2022 de boventoon zal gaan voeren. Raamdecoratie wordt steeds donkerder tot aan diep zwart. Daarmee creëer je een intieme sfeer in huis. Je kunt ook heel mooi gaan spelen met verlichting in huis. Lichte tinten reflecteren licht terwijl donkere kleuren juist licht absorberen. Zeker als je met lichtstrips werkt en meerdere kleine spotjes, dan kun je in combinatie met donkere raamdecoratie heel bijzondere lichteffecten tot stand brengen.

Gerelateerd