Zwevende Wandplanken: 5 mooiste zwevende wandplanken + ideetjes

Houd jij ook zo van het stijlen van je woning? Dat begrijpen wij wel, want je woning stijlen en inrichten is natuurlijk het leukste dat er is. Maar als we het specifiek over iets willen hebben vandaag met je, dan zijn het wel de wandplanken. Want zijn wandplanken niet een ondergeschoven kindje vandaag de dag? Wij denken van wel en dat is zo zonde! Want een wandplank kan wonderen verrichten in je inrichting. Tijd om er dus eens wat dieper in te duiken. Let’s go! 

Wandplanken zijn planken die je kunt bevestigen aan – je raadt het al – de wand. Wat een wandplank zo fijn maakt is dat je er overal wel eentje kunt bevestigen. De ene misschien zwevend en voor het zware werk met een maar beugels erbij. Je vindt wandplanken in alle vormen en maten. Maar ook in heel veel verschillende soorten materialen, denk aan hout, ijzer en kunststof. Wat maakt een wandplank nou zo handig? Je kan door middel van een wandplank veel meer opbergruimte creëren en dat dan ook nog eens in een stijl die bij je past. Praktisch dus! Maar zeker wanneer je oog voor detail hebt, maak je er ook nog iets stijlvols van. 

Waarom een wandplank?

We zeiden het net al even kort, maar een wandplank is ideaal om simpelweg meer opbergruimte te creëren. Bijvoorbeeld door een plank boven de wasmachine te maken om hierop je wasmiddel te plaatsen. Een plank boven de keuken voor je favoriete koffiekopjes. En een wandplank bij je bed voor je boeken en een paar foto’s. Je kan een wandplank ook simpelweg inzetten om bijvoorbeeld speciale items van jezelf in de spotlight te zetten. Een wandplank met minder spullen is dan ook vaak mooier dan een overvolle wandplank. En daarbij moet je ook letten op bijvoorbeeld het gewicht. Een zwevende wandplank zit vast met schroeven en kan daarom waarschijnlijk minder hebben dan bijvoorbeeld een wandplank met beugels. Op deze manier wordt namelijk het gewicht verdeeld. 

Wandplank LACK van Ikea 

Dit is misschien wel de bekendste wandplank van heel de wereld; de wandplank LACK van Ikea. Want in welke studentenkamer, slaapkamer, woonkamer of werkkamer heeft deze wandplank van de Ikea niet gehangen. Wat erg prettig ook is, is dat de wandplank in heel veel verschillende kleuren te koop is. Zoals wit, maar ook een hout look of gewoon zwart. 

Duraline wandplank eikenhout 

Deze Duraline wandplanken van de Praxis zijn planken die je gemakkelijk kan combineren met andere onderdelen uit het geheel. Denk bijvoorbeeld aan de plankdragers of de clips. Mocht je de plank niet zwevend maken maar versterken met deze dragers. Je kan er een hoop extra opbergruimte door creëren. En is eikenhout niet jouw kleur? Dan kan je ook nog voor andere kleuren kiezen. 

Wandplank van Leen Bakker

Leen Bakker staat bekend om zijn moderne en hippe items. Zo ook deze wandplank Bart. Eigenzinnig door het industriële vierkant en eigentijds door de houten plank in het midden. Hierdoor is deze wandplank goed te combineren met bijvoorbeeld mooie groene planken of fotolijstjes in dezelfde houtsoort. Je kan deze metalen frame los aan de muur hangen of zet hem bijvoorbeeld op een kastje zodat hij leunt tegen de muur. 

Wandplank wit van Xenos 

Dit is een klein maar fijn wandplankje. Hij is namelijk gemaakt van metaal en met twee schroeven bevestig je deze witte wandplank van de Xenos al aan de muur. Zet er dus niet té zware dingen op, maar denk bijvoorbeeld aan foto’s, kaarten of mooie tijdschriften. DSe schrijven krijg je er trouwens gewoon bij. En nog een leuke tip: doe een mooie quote in een fotolijstje en zet deze op je wandplank! 

Wandplank van de Hema 

Wie op zoek is naar een stevige wandplank voor aan de muur die ook nog eens zwevend gemonteerd kan worden, komt al snel uit bij deze wandplank van de Hema. Juist door te kiezen voor een witte plank tegen een witte muur kan je losgaan met de accessoires voor erop! Is dat wat jij graag wilt? Dan kan je dus zeker eens een kijkje nemen bij Hema. 

Zo stijl je een wandplank

Een wandplank kun je dus het beste wat rustiger houden. Ga daarnaast ook voor één thema en prop de wandplank niet vol. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Plank met boeken
  • Wandplank met foto’s
  • Wandrek met je lievelingskoffiekopjes 
  • Plank met souvenirs
  • Plank met planten  

Zo zorg je ervoor dat het rustig blijft en het ook mooi in het geheel past.

Conclusie

Een mooie wandplank kun je al voor een paar tientjes krijgen in de betere bouwmarkten of interieurwinkels. Op deze manier tover je in een handomdraai veel meer opbergruimte in bijvoorbeeld de keuken, de slaapkamer, de kinderkamer of in de woonkamer. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld een wandplank te kiezen die eruit springt. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van hout en ijzer. Of je kan gaan voor een juist meer onopvallende versie. Denk aan een witte plank tegen een witte muur. Daarnaast is het ook erg belangrijk wat je er straks op wilt hebben staan. Gaat het om een paar foto’s, kaartjes en bijvoorbeeld een tijdschrift dan hoef je hem niet te verstevigen. Wil je er echt veel op kwijt, denk aan plantjes en andere zware objecten? Dan is het belangrijk dat je hem verstevigd, bijvoorbeeld door nog extra beugels eronder te bevestigen. Dan is je wandplank niet meer zwevend, maar weet je wel zeker dat alles erop kan blijven staan. En de plank niet met jouw spulletjes en al naar beneden komt zetten. 

Gerelateerd

HandigDe Charme van de Dordogne

Natuurlijke Schoonheid De Dordogne vallei, met zijn weelderige rivieren, uitgestrekte bossen, en glooiende heuvels, biedt een idyllisch decor…