Je badkamer modern en trendy inrichten doe je zo

De een kan niet wachten om te beginnen met het inrichten van een huis, da ander kan er heel erg tegen op zien. Of je nou houdt van interieur styling of niet – de badkamer inrichten is een onoverkomelijke taak. Als je nog op zoek bent naar wat inspiratie of wilt weten wat in een moderne en trendy badkamer thuishoort, dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we de belangrijkste trends op het gebied van badkamers.

Ronde spiegels

Een spiegel is uiteraard onmisbaar in een badkamer. Het is de plek waar je je wenkbrauwen epileert, waar je je opmaakt of waar je je tanden voor poetst. Tegenwoordig zie je weinig rechthoekige spiegels in badkamers, maar veel meer ronde spiegels. Ronde spiegels zijn al langer een trend, maar tegenwoordig wordt er ook veel voor spiegels met verwarming gekozen, waardoor je nooit meer last hebt van condens op de badkamerspiegel. Door de verwarming condenseert de spiegel namelijk niet meer en kun je altijd jezelf blijven zien in de spiegel, ook al is er nog zoveel stoom in de badkamer.

clear shower stall

Messing details

Steeds meer mensen kiezen in hun badkamer voor messing details. Messing heeft een gouden uitstraling, vervaagt niet en is goed bestand tegen water. Hierdoor kun je gouden details toepassen in de badkamer zonder dat het extreem veel geld kost of snel afbladdert, zoals soms bij sieraden met een gouden coating gebeurt. Je kunt kiezen voor een douche met messing details, zoals een messing kraan of douchekop, maar je zou messing details ook kunnen toepassen bij de grepen van de kastjes. Overigens is kastruimte ook belangrijk in een badkamer. Heb je een kleine badkamer, dan kun je kiezen voor (zwevende) plankjes.

Planten

Een trendy badkamer kan anno 2021 niet zonder Planten. Een botanisch thema zie je zowel in interieurmagazines als op inspiratieplatforms zoals Pinterest heel veel langskomen. Vooral grote planten, die soms wel tot 1.80 meter kunnen zijn, zijn erg geliefd. Voor in een badkamer is het slim om uit te zoeken welke planten goed tegen vocht kunnen en weinig daglicht nodig hebben (tenzij je grote ramen in je badkamer hebt uiteraard). Zo heb je de grootste kans dat je plant het lang volhoudt.

Gerelateerd