Dit is populair buitenspeelgoed

Ben je opzoek naar leuk buitenspeelgoed voor je kinderen? Weet je niet goed wat op dit moment populair is om mee te spelen? Wij hebben het meest populaire buitenspeelgoed voor je op een rij gezet in deze blog. 

Voetbal 

Als we het hebben over buitenspeelgoed, dan hebben we het automatisch over een voetbal. In iedere schuur of tuin vind je wel een voetbal. Of de kinderen er nu mee spelen of niet, het is vaak het eerste item dat wordt aangeschaft. Vooral in Nederland is voetbal een ontzettend populaire sport. 

Trampoline 

We kunnen bijna zeggen dat de Trampoline het meest populaire buitenspeelgoed is geworden. Vooral de laatste jaren zie je in steeds meer tuinen een trampoline staan. En wees nu eerlijk, zelfs als je wat ouder bent is het af en toe leuk om zo hoog mogelijk te springen. Dus waarom staat er nog geen trampoline in jouw tuin? 

Stoepkrijt 

Al duizenden jaren worden er afbeeldingen gekleurd. In de Oertijd maakten ze al hiërogliefen in grotten. Maar stoepkrijt is iets van de laatste jaren. Zo was er bijvoorbeeld eerst het schoolbordkrijt voordat er krijt voor op de stoep kwam. Inmiddels is het niet meer weg te denken uit het straatbeeld. 

Loopfiets 

Vooral voor kleine kinderen bestaan er loopfietsen. Ze hoeven nog niet te trappen, maar leren al wel in evenwicht te blijven. Nederland is een echt fietsland en eigenlijk willen we dat onze kinderen al kunnen fietsen op het moment dat ze naar de basisschool gaan. Daarom vind je in iedere Hollandse tuin met kleine kinderen wel een loopfiets. 

Schommel 

Het is misschien wel één van de oudste buitenspeeltoestellen voor kinderen. Zo zijn er beelden gevonden die laten zien dat de schommel afstamt uit 1500 voor Christus. Dat is in totaal meer dan 3500 jaar geleden. Een schommel is een makkelijke manier van vermaak, en ook voor in je achtertuin kost het niet veel tijd om een schommel te installeren. 

Step 

De step hoe je ze nu kan kopen in de speelgoedwinkel valt niet te vergelijken met de step van 100 jaar geleden. Zo maakten kinderen in Europa en in Amerika destijds zelf hun step. Door rolschaatsen te verbinden aan een plank hadden ze dan een step. In de jaren zijn de steppen verder ontwikkeld. Inmiddels zie je elektrische steppen bijvoorbeeld overal in grote steden

Klimrek 

Klimmen en klauteren, alle kinderen houden er wel van. Zo klimmen de jongens vaak in bomen en houden meiden van turnen. Denk maar eens aan dat klimrek op de hoek van de straat. Haalt één van je kinderen de hele dag gekke kapriolen uit? Dan moet je vooral een klimrek aanschaffen voor in de tuin. 

Skelter 

Scheuren door de straten en doen alsof jij al je rijbewijs hebt gehaald. Dat deed je vroeger al met je skelter. Maar ook nu zijn skelters nog enorm populair. Goede skelters zijn behoorlijk duur, dit komt voordat omdat ze ook veilig moeten zijn. Je wil natuurlijk wel dat je kind op een verantwoorde manier de straat op gaat.  

Gerelateerd