Drie heerlijke koffierecepten voor een cosy winter time

Winter time: dat vraagt om de lekkerste drankjes om je mee te verwarmen. Jenever en glühwein drinken we vooral op de kerstmarkt, maar van warme chocomelk, thee en koffie genieten we graag in overvloed thuis. Vergeet de fleecedekentjes, kaarsen én je favoriete Netflix-serie niet!

1. Irish coffee

Een klassieker als een Irish coffee kan natuurlijk niet in onze top 3 ontbreken. Aangezien deze topper al zo lang mee gaat, heb je hem misschien zelfs nog nooit gedronken. Tijd dus om een Irish coffee te bereiden en uit te proberen!

De bereiding van dit digestief is best eenvoudig. Warm 50 ml Ierse whiskey op in een pannetje en voeg nadien 2 lepeltjes suiker toe totdat je een stroperig mengsel bekomt. Giet het in een glas en voeg 50 ml koffie toe. Werk af met slagroom!

TIP: Ook al drink je de whiskey én de koffie niet puur, voor beide geldt: hoe kwalitatiever, hoe beter en wellicht ook lekkerder. Kies bijvoorbeeld voor koffiebonen van Lavazza en Jameson Whiskey voor een geslaagde Irish coffee.

2. Speculaaskoffie

Speculaaskoffie of koffie met speculaaskruiden is nog zo’n heerlijke wintertopper. Kruiden als kaneel en speculaas zijn dé geuren die instant gezelligheid oproepen wanneer het buiten koud is. Benieuwd hoe je zo’n koffie maakt?

Neem speculaaskruiden, cacaopoeder en bruine suiker en meng dit met een lepel heet water. Roer tot je een glad goedje bekomt. Zet een lekkere koffie met je Dolce Gusto machine en meng het goedje erdoor. Giet in een glas en werk af met slagroom en eventueel wat kaneelpoeder. Gezelligheid verzekerd met een lekkere speculaaskoffie!

3. Pumpkin spice latte

Door de energiecrisis staat de thermostaat in de meeste huiskamers enkele graden lager. Maar dat zal ons niet beletten om het alsnog lekker warm te krijgen. Warm jezelf in 1-2-3 op met dit recept!

Een pumpkin spice latte is vooral bekend in Amerika, maar heeft enkele jaren terug ook hier zijn intrede gedaan. Je hebt er koffie, pompoensiroop, melk en kaneel voor nodig. Maak de latte in een melkstomer en voeg hem nadien toe aan de koffie (een dubbele espresso). Vergeet de siroop niet! Werk af met een snuifje kaneelpoeder en eventueel een kaneelstokje en steranijs als garnering. Zo is je kopje naast heerlijk van smaak ook helemaal Instagram-proof!

Heb je zin om je vrienden of familie te laten meegenieten van deze heerlijke drankjes? Organiseer dan een winter party op je terras met voldoende dekentjes, vuurkorven en marshmallows natuurlijk!

Gerelateerd