Ga voor de keuken van je dromen

Wanneer je een rondvraag doet bij mensen over welke ruimte het hart van een huis is, is de kans groot dat je heel vaak de keuken als antwoord zal krijgen. Dit is niet onlogisch omdat je er toch heel wat tijd per dag in spendeert. Een mooie keuken die daarenboven praktisch is, is dan ook belangrijk. Een keuken kopen doe je niet vaak, dus daarom is het essentieel dat je nieuwe keuken volledig naar wens is.

Waarmee rekening houden bij aankoop van een keuken?

Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken is een goede voorbereiding eigenlijk al het halve werk. Wanneer je hebt beslist om op zoek te gaan naar een nieuwe keuken, is de eerste stap het opmeten van de ruimte waar deze zal komen te staan. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Wil je bijvoorbeeld de indeling van je keuken volledig aanpassen, dan moet je ook kijken of dit mogelijk is wat betreft aansluitingen voor water en elektriciteit. 

Een tweede stap bij een keuken kopen is het uitkiezen van apparatuur. Vandaag de dag bestaan er heel wat snufjes die voor een hoogtechnologische keuken kunnen zorgen. Beslis of je onder meer voor inbouwapparatuur wil gaan of niet. Daarnaast heb je ook veel mogelijkheden bij het kiezen van een oven. 

Wanneer je je keuken hebt gekozen, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je oude keuken weg is op de dag dat de nieuwe keuken wordt geplaatst. Keukens worden bij levering ook meteen geplaatst, dus zorg ervoor dat alles startensklaar is. 

Enkele tips bij aankoop van keukens

Afhankelijk van de grootte van het gezin is veel opbergruimte in je keuken erg belangrijk. Zowel kasten onderaan als bovenaan zijn mooi meegenomen. Om ervoor te zorgen dat je niet te veel hoeft te bukken als je iets uit de onderste kast wil pakken, kan je kiezen voor lades. Die kan je eenvoudig uittrekken om te nemen wat je wil. Je spendeert heel wat tijd in een keuken, veel werkruimte is dan ook handig. Zorg ervoor dat je voldoende plaats hebt om bijvoorbeeld je groenten te snijden en een aantal potten te kunnen zetten. 

Daarnaast is de hoogte van je keukenblad belangrijk. Wanneer je groot bent, is het heel onhandig als je steeds gebukt moet staan op je werkblad. De hoogte van een werkblad bepalen is heel eenvoudig. Ga tegen het werkblad staan en hou je armen in een hoek van negentig graden waarbij je onderarmen evenwijdig lopen ten opzichte van het werkblad. De afstand tussen het werkblad en je onderarm moet ongeveer vijftien centimeter zijn. Dit is de ideale hoogte van je werkblad.

Gerelateerd