Vanuit huis investeren in de cryptomarkt wat moet je allemaal weten?

Voor wie een investering zoekt die gemakkelijk vanuit huis gedaan kan worden, vindt in cryptocurrency een goede oplossing, maar wat moet je allemaal weten over deze markt?

Wat zijn de verwachtingen?

Als eerst is het goed om te weten wat de koers doet en wat de verwachtingen zijn voor de cryptocurrency die je wil gaan kopen. Je zet natuurlijk niet in op een coin waarvan de verwachting is dat deze gaat dalen. Als je weet welke coins je op het oog hebt, ga je kijken naar de koers en verwachting. De Ethereum verwachting ziet er bijvoorbeeld goed uit voor het jaar 2022 en die verwachting wordt doorgetrokken naar 2023. Je zou kunnen zeggen dat je dan redelijk veilig bent om in die coin te gaan investeren. Toch zeggen verwachtingen niet alles. Het kan altijd anders lopen.

Wanneer moet je crypto kopen?

Het is lastig om in te schatten, maar er zijn bepaalde punten dat je liever wil inkopen dan anderen. Zomaar een heleboel crypto kopen en hopen dat je goed hebt gegokt hoeft nou ook weer niet. Als je de verwachtingen goed analyseert en daarna de huidige koersen bekijkt, is er goed in te schatten wat je moet doen. Ethereum staat op het lijstje om groter te worden dan dat hij nu is. Een positieve verwachting dus. Terwijl de markt net een flinke daling heeft ondergaan. En eigenlijk is dat het perfecte moment om te investeren. Je koopt dan namelijk de coin in op een moment dat deze laag in prijs is. Als de markt weer aantrekt en de coin in waarde stijgt, zal jij hem later kunnen verkopen voor een hogere prijs. Dat is de winst die je gaat maken en dat vooruitzicht ziet er op dit moment vrij goed uit.

De koers lezen

Investeerders die het altijd goed doen op welke markt dan ook, zijn experts in het lezen van de koers en misschien zelfs wel in het bepalen van de koers. Dat kan eigenlijk alleen als je met grote bedrijven werkt die aan investeren doen. Een gigant op de markt. Jij als particulier kan namelijk nooit de bedragen van grote bedrijven evenaren en dus heb je minder kans om de koers te bepalen.

In het kort werkt dat zo: een bedrijf zet veel geld in, waardoor de markt stijgt. Andere bedrijven willen mee en ook winst pakken. De prijs stijgt en de coins worden meer waard, vervolgens verkopen ze de boel weer met flink wat winst en laten particulieren die mee willen liften op de prijsstijging, is hun kouwe kleren staan. Daarom is het belangrijk om niet te veel op emotie te handelen. Houd je hoofd koel als de markt stijgt en probeer de koers te lezen, door zo veel mogelijk te weten te komen over de markt.

Maak afspraken met jezelf

Wanneer je voor het eerst winst pakt met je investering is dat natuurlijk een geweldig gevoel. Een gevoel dat kan leiden tot het willen van meer. Iets heel menselijks en ook iets heel gevaarlijks. Spreek daarom met jezelf af wanneer je geld vanuit je wallet terugstort op je bankrekening. Voordat je jezelf verliest en daarbij je winst of je gehele investering, want de cryptomarkt blijft erg volatiel. Dat is leuk en kansrijk, maar ook spannend.

Gerelateerd