Hoe geniet je van gezellige warmte op een centrale plaats in je huis?

De tijden zijn veranderd. Wie herinnert zich nog de Leuvense stoof in het midden van de woonkamer die als verwarmingsbron diende en waarop er zelfs gekookt werd. Het was het centrale punt van het huis waar iedereen zich kon warmen aan een warmtebron maar ook aan elkaar. Tijd om de verwarmingselementen in huis weer de plek te geven die ze verdienen en dat om verschillende redenen. Een klein overzicht van hoe je dat aanpakt.

Centraal

Durf je verwarmingselement weer midden in je woonkamer te plaatsen. Vandaag kunnen kachels een echte eyecatcher worden in je leefruimte. Zo ben je niet alleen in staat om meerdere woonzones samen te verwarmen, het verbetert ook de functionaliteit van je woning door de centrale ligging. Ideaal om samen gezellig tapas te eten of te genieten van je favoriete serie met het hele gezin.

Een gashaard die je plaatst in een moderne strakke wand tegen de muur is evengoed een centrale plek voor je verwarmingsbron. In het verlengde hang je het tv-scherm voor een prachtige look. Durf vooral vernieuwen en ga voor een haard of kachel die perfect past binnen de stijl die je voor ogen hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos dus laat je vooral gaan!

Divider

Beschik je over een grote leefruimte die je wat gezelliger wilt indelen, dan kan een gesloten gashaard een mooie afscheiding vormen tussen je woon- en eetkamer. Heel wat moderne woonkamer concepten accentueren de strakke lijnen. Een moderne gashaard mag daarin niet ontbreken. Je kan ook kiezen voor een doorkijkhaard. Je kunt dan niet alleen genieten van het vlammenspel langs beide zijden, maar bovendien biedt het een mooie verbinding tussen beide woonzones.

Gezellige warmte

De warmte van een kachel of gashaard is niet te evenaren door andere warmtebronnen. Mensen blijven kiezen voor deze verwarmingsbron omdat het zoveel gezelligheid uitstraalt en bovendien je woonzones stevig opwarmt op die koude winteravonden. Ook in het voor- en najaar kan een kachel een aanrader zijn om de radiator niet meer te hoeven aanzetten en enkel te verwarmen wanneer je zelf thuis bent. 

Bovendien is het vernieuwen van je kachel of haard een goed idee, zeker nu de energieprijzen ongecontroleerd de hoogte in durven gaan. De nieuwste modellen zijn veel efficiënter naar energieverbruik toe en bieden je een veel beter rendement. Zo investeer je niet alleen een meerwaarde voor je woonzones maar evengoed in de daling van je energiefactuur. Redenen genoeg dus om je verwarming de plek te geven die ze verdient! 

Gerelateerd