Hoe je tuin ook in de winter ten volle benutten?

Tijdens een huizenjacht staat een grote tuin vaak ergens bovenaan het ellenlange lijstje van vereisten. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en elke kleine inspanning leidt tot veel gepuf, is het toch fijn om lekker even in je eigen tuin in je zwemkledij te luieren. Maar zodra de temperatuur lichtjes begint te dalen en de bomen hun bladeren verliezen, kruipt iedereen weer vliegensvlug onder hun dekentje op de bank. Een tuin die meer niet dan wel wordt gebruikt, dat is zonde. Wil jij dus ook tijdens de winter kunnen genieten van je tuin zonder dat de koude jou weer naar binnen jaagt? Lees dan zeker even volgende tips. 

Plaats een statige terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is een goede investering waar je eigenlijk het hele jaar door gebruik van kan maken. Tijdens de zomer houdt het de oogverblindende zon tegen. Tijdens de winter houdt het dan weer de koude tegen, alsook regen en sneeuw. Een terrasoverkapping creëert zo een aangenaam plekje in de tuin waar je altijd kan vertoeven, door weer en wind. Wel is het belangrijk dat je terrasoverkapping past bij de stijl van je woning. Heb je bijvoorbeeld een landelijke woning, kies dan voor een terrasoverkapping met een houtlook. Ben je eerder modern en minimalistisch ingesteld, kies dan voor een pergola in aluminium

Ga op zoek naar terrasverwarming

Onder je terrasoverkapping kan je ook een warmtebron plaatsen. Hier kunnen koukleumen zich dan lekker aan opwarmen. Ook hier kan je weer kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kan je een elektrische heater aanschaffen. Je hebt hier geen leidingen voor nodig en de warmte wordt snel gegenereerd. Met de hoge energieprijzen is dit echter niet de meest goedkope energiebron. Een goedkopere maar ook gezelligere optie is een tuinkachel, aangezien dit een hogere gezelligheidsfactor heeft. Kies hierbij wel voor een buitenkachel, binnenkachels kunnen namelijk snel doorroesten. Plaats deze ook ver genoeg onder je terrasoverkapping zodat deze minder in aanraking komt met bijvoorbeeld de regen. Mag het allemaal wat luxueuzer? Je kan natuurlijk ook een hottub plaatsen onder je terrasoverkapping. Dat is plezier gegarandeerd! 

Kleed aan met decoratie

Je kan je overdekte hoekje in jouw tuin ook nog verder leuk aankleden. Zo kan je leuke lichtjes of lampionnen omhoog hangen, enkele grote kaarsen neerzetten op de grond of tuinfakkels in het gras plaatsen. Zorg daarnaast voor wat groen, zo bestaan er planten die ook de winter overleven, zoals de helleborus. Nu enkel nog een bankje en wat stoelen, dekentjes en een overvloed aan chocolademelk en thee, en je kan de winter trotseren. Je zal zien dat in no-time je familie, vrienden en buren graag eens op visite willen komen!   

Gerelateerd