Vanaf nu is het gras maaien geen opgave meer

Een mooi gazon, dat is waar iedereen met een tuin naar streeft. Je doet je best om je gras zo goed mogelijk te onderhouden, regelmatig te bemesten en te besproeien wanneer nodig. Ook de andere onderdelen van je tuin vragen veel onderhoud. Snoeien, planten, wieden, … Soms houdt het precies niet op. Gelukkig kan je het maaien van je gras uitbesteden. Dat is toch al een hele klus minder. Natuurlijk wil niet iedereen een tuinman inhuren. Er zijn gelukkig ook andere opties.

Zitmaaiers voor een groot gazon

Wanneer je een grote tuin moet onderhouden, is een zitmaaier geen overbodige luxe. Toegegeven, je moet deze machine zelf besturen en je spendeert dus alsnog tijd aan het onderhouden van je grasveld. Toch kan je met een zitmaaier rijden moeilijk als een ‘klus’ beschouwen. Je rijdt op een comfortabele stoel rond in het zonnetje en kan meteen genieten van de schoonheid van je gazon. Er bestaan heel wat verschillende types van zitmaaiers die op verschillende manieren aangedreven kunnen worden. Kies je voor Honda of voor Gianni Ferrari? Wil je een zitmaaier op diesel, benzine of met een batterij? Aan jou de keuze! Laat je bij de aankoop van een zitmaaier zeker adviseren door een professional. Hij of zij kan je deskundig advies geven over de zitmaaier die het best bij jou en je tuin past. Zo ben je zeker dat je het beste exemplaar hebt aangekocht in functie van jouw noden.

Robotmaaiers doen het zware werk voor jou!

Wanneer je echt geen tijd wil of kan besteden aan het maaien van je gras, bijvoorbeeld omdat de oppervlakte van je gazon te groot is of je minder goed ter been bent, kan je er ook voor kiezen om grasrobots een kans te geven. Door een robotmaaier aan te kopen kan je gerust zijn dat je gazon structureel onderhouden wordt en een gezonde uitstraling zal hebben. Grasrobots zijn verkrijgbaar in verschillende modellen van verschillende merken. Kies je voor Honda of Stihl? Eentje met een draad of liever een grasrobot met een laadstation? Bekijk zeker de bestaande mogelijkheden, online of in de winkel!

Waar koop je een degelijke grasmachine?

Zowel zitmaaiers als grasrobots kan je zowel online als in de winkel aankopen. Door op het internet al eens een kijkje te nemen, kan je alle verschillende types met elkaar vergelijken, net als hun prijzen. Wanneer je graag het advies van een professional inwint, is het een goed idee om toch naar de winkel te gaan. Hier krijg je immers deskundig advies op maat.

Gerelateerd