Hoe uitgerust wakker worden?

Soms doe je ’s morgens je ogen open en kijk je op tegen de berg werk die je te wachten staat. Wanneer je dan volledig uitgerust bent, heb je alvast een stap voor om de dag met frisse moed te beginnen. Hoe je hiervoor kan zorgen, lees je in deze blog.

Op tijd gaan slapen

Het klinkt cliché maar op tijd in je bed kruipen, zorgt voor een uitgerust gevoel in de morgen. Nu raak je misschien niet zo gemakkelijk in slaap en kijk je op tegen de tijd dat je in bed moet kruipen? Probeer om de mogelijke oorzaak op te sporen.

Lig je nog te piekeren in je bed over de honderd-en-een dingen die je nog moet doen, dan kan meditatie of een creatieve hobby een uitlaatklep zijn en je geest tot rust brengen voor je gaat slapen. Wil je eerder alles uit de dag halen, probeer dan te werken met een planning waardoor je de schermtijd net voor het slapengaan vermijdt. Blauw licht heeft immers een ongunstig effect op het aanmaken van het slaaphormoon melatonine. Ben je nog tot in de late uurtjes aan het tokkelen op je pc, dan zal je dus minder snel slaperig worden. 

Rust voor je lichaam 

Tijdens je slaap is het niet alleen je geest die tot rust moet komen maar ook je lichaam moet zich volledig kunnen ontspannen. Wanneer je al wel eens pijn in je rug durft te hebben bij het ontwaken, kun je maar beter voor de beste matrassen voor rugpijn kiezen. Ze zorgen voor een correcte positionering van je wervelkolom en bieden een optimale ondersteuning. Geen overbodige luxe in een tijd waarin we vooral overdag veel druk leggen op onze rug.  

Fris onder de wol

Hoe heerlijk kan het zijn om in je bed te kruipen wanneer het beddengoed net ververst werd?  In een ideale wereld zou je dit wekelijks moeten doen want het zorgt voor een goede hygiëne, zeker wanneer je veel last hebt van allergie of transpiratie.

Om een goede balans te vinden tussen warm en koud tijdens het slapen, kun je het beste kiezen voor tencel dekbedden die aanvoelen als zijde. Ze worden vooral geroemd om hun vochtregulerende eigenschappen waardoor ze goed zijn tegen nachtelijk transpireren. Zo kun je een evenwichtige slaap aanhouden en word je niet midden in de nacht wakker. Een vast slaappatroon geeft immers de rust die je lichaam en geest nodig hebben. Zeg nu nog eens, dat je morgenvroeg niet uitgerust wakker wordt!

Gerelateerd