Loavies: dit moet je weten over de online kledingshop

Misschien heb je er zelf al wel eens geshopt: Loavies. Het ontzettend leuke bedrijf dat op Nederlandse bodem van de grond kwam. Wat moet je allemaal weten over Loavies?

Wat is Loavies?

Loavies is de naam van deze internationale online fashion store. Ja, je leest het goed. Het is een online winkel. Tegenwoordig shoppen we ontzettend veel online, ook onze kleding. Loavies heeft daar heel erg goed op ingespeeld en is een volledige online winkel begonnen. Geen fysieke winkels, alleen een goed werkende website en een snelle bezorgservice. Op die manier krijg je natuurlijk nooit genoeg van shoppen. Diverse merken, mooie kleding, leuke accessoires en al jouw nieuwe items snel bij je thuis bezorgd. Dat is natuurlijk een heerlijke combinatie van lekker internetten, geld uitgeven en nieuwe kleding kopen.

Waar staat Loavies voor?

Een boeiende combinatie van verschillende inspiratiebronnen wordt gehanteerd bij Loavies. Stijlen zoals die vanuit Berlijn, Londen, Stockholm en Parijs worden geobserveerd en ingekocht door een team van jonge inkopers en stylisten. Vervolgens probeert het bedrijf om vrouwen zelf te inspireren hun eigen stijl te ontwikkelen. Het doel daarbij is om de verwachtingen van de doelgroep telkens weer te overtreffen. Op die manier kunnen shoppers hun eigen visie creëren. Een item vinden waar je naar op zoek was en nog een ander item erbij om de look compleet te maken of net iets anders te stylen als je normaal zou doen. Een klein duwtje in de rug dus als het ware.

Elke weer worden er weer nieuwe items aan de collecties toegevoegd. Op die manier raak je eigenlijk nooit uitgeshopt. Het idee is natuurlijk dat kleding je niet moet gaan vervelen en dat er altijd wel iets tussen zit wat bij jou past. Daarnaast houdt het bedrijf zich ook nog bezig met jouw stijlkeuzes. Alle items zijn namelijk makkelijk met elkaar te combineren en alles kan met elkaar gemixt worden, maar dat heeft ook weer een nadeel. De snelle bezorging, de vele items en het toevoegen van nieuwe opties elke week weer, zorgt er voor dat dit bedrijf midden in de fast fashion zit.

Fast delivery

Loavies bestaat sinds 2012 en is een van de snelst groeiende online fashion stores. In 2015 wonnen ze zelfs de publieksprijs voor beste logistieke online fashion store van Nederland. Ze begonnen met een fast delivery: vandaag voor 12:00 besteld? Vanavond in huis. Loavies was daarmee de eerste online fashion store die zo’n service had. Deze manier van bezorgen past natuurlijk helemaal in het tijdbeeld van nu. Want waarom zou je je bestelling van een andere webshop wel de volgende dag geleverd kunnen krijgen en van een fashion store niet? Hier heeft Loavies dus goed op ingespeeld en veel terrein gewonnen in de eerste jaren.

Wat is er uniek aan Loavies?

Het bedrijf is dus flink aan het groeien sinds ze zijn begonnen in 2012. Volgend jaar vieren ze al hun 10-jarige jubileum. In de tussentijd hebben ze niet stil gezeten. Je kan Loavies namelijk al in meer dan 150 multibrand winkels vinden verspreid over heel Europa. Daarnaast doen extra lijnen zoals Loavies & Loavies Premium het erg goed. Van multibrand zijn de nu uiteindelijk overgestapt op hun eigen merk en ook uitsluitend hun eigen merk. Het loopt nog steeds als een trein. Het concept blijft hetzelfde. Ze volgen in grote lijnen de trends en zetten periodiek nieuwe items online. Het fast fashion label doet oprichter Jorn Van Kloosteren niet zo veel. Hij is er juist trots op.

Fysieke winkel

Aangezien Loavies al die tijd naam heeft gemaakt en nog steeds een grote speler is, wordt het tijd voor andere vragen. Zoals: ‘Komt er ook een fysieke Loavies winkel? De oprichters kijken daar wel positief tegenaan, maar vooralsnog moet je nog even wachten om te shoppen bij de winkel zelf. Je kan de kledingstukken kopen bij andere winkels die het merk ook verkopen. Wel is er een korte pop-up store van Loavies geweest in Utrecht bij Hoog Catrijne. Daar was een korte display van de feestlijn van het merk te koop. De winkel zelf was ook helemaal in de feestsfeer ingericht. Tot aan discoballen aan toe. De pop-up store was Instagram-waardig en dat is precies wat de klanten willen. Tot op heden hebben we het daar mee moeten doen en is er nog geen officiële Loavies winkel in ons land.

De gevaren van vast fashion

Natuurlijk is het leuk om helemaal on trend te zijn en blijft shoppen en nieuwe kleding kopen leuk! Toch is fast fashion een serieus probleem voor iedereen. Fast fashion komt erop neer dan het kleding is die je vaak goedkoop koopt en de items ook vaak weer sneller wegdoet. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer trendy zijn. De kleding die jij dus zo kort draagt, heeft wel een vervuilende vingerafdruk op de wereld. Zo worden de stukken gemaakt van katoen, wat erg vervuilend is en moeten alle stukken getransporteerd worden, wat weer veel CO2 uitstoot. Daarnaast werken de arbeiders vaak voor heel weinig geld onder slechte omstandigheden.

Wat jij kan doen

Tuurlijk hoeft niet al je kleding volledig biologisch gemaakt te worden en niet elk stuk hoeft boven de honderd euro uit te komen. Een handige manier van een steentje bijdragen, is om verschillende onderdelen van de mode-industrie te ondersteunen. Koop bijvoorbeeld unieke items in de kringloop of bij vintage winkels. Vul die aan met een paar fast fashion stukken en verkoop of doneer wat je niet meer gebruikt.

Gerelateerd