Nieuwe vloer: zo maak je de beste keuze

Wanneer je een nieuwe vloer gaat kiezen, zul je merken dat er tal van mogelijkheden zijn om je vloer mee te verfraaien. Elk soort materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Voor een groot deel zal je persoonlijke stijl mee bepalen voor welk soort vloerbekleding je kiest, maar je moet natuurlijk ook rekening houden met de functie van de vloer en de mate waarin hij aangepast moet zijn aan omgevingsfactoren, zoals vocht of warmte. Hier lees je hoe je een goede keuze kunt maken wanneer je een nieuwe vloer gaat kiezen. 

Gezellige keuze: parket

Wanneer je kiest voor een parketvloer, kies je sowieso voor de meest gezellige vloerbekleding. Parket is een warm en stijlvol materiaal dat in elke soort woning tot zijn recht komt. Een parketvloer zorgt dan ook voor authenticiteit en voor comfort. Er zijn verschillende soorten hout en verschillende kleuren en patronen mogelijk wanneer je voor een parketvloer kiest. Andere voordelen van een parketvloer zijn dat dit materiaal isolerend werkt, aangenaam aanvoelt onder je voeten, dat het een duurzaam materiaal is en dat je het makkelijk kunt onderhouden. Een nadeel kan zijn dat een parketvloer gevoelig is voor temperatuurschommelingen en aan vocht. 

Onderhoudsvriendelijke keuze: vinyl

Een vinylvloer is ideaal wanneer je op zoek bent naar betaalbare, onderhoudsvriendelijke en duurzame vloerbedekking. Vinyl vloerbedekking is vervaardigd uit een veerkrachtige kunststof die opgebouwd is uit meerdere lagen. Omdat een vinylvloer zo weerbestendig is, kun je hem heel gemakkelijk onderhouden. Bovendien is dit soort vloer ideaal wanneer je de oorspronkelijke vloer niet wil uitbreken. Je kunt je vinylvloer gemakkelijk boven een andere vloer leggen. Een vinylvloer werkt geluiddempend en voelt aangenaam aan onder je voeten. Bovendien kun je dit soort vloer in allerlei kleuren, patronen en texturen aankopen. Omdat vinyl zo veelzijdig is, is dit de perfecte vloerbedekking voor je badkamer, keuken en de drukbezochte ruimtes in je woning, zoals je gangen en je woonkamer.

Grote keuze: keramische tegels

Een andere populaire vloerbedekking zijn keramische tegels. De grootste voordelen van deze tegels zijn dat ze onderhoudsvriendelijk, krasbestendig en veelzijdig zijn. Je kunt kiezen tussen allerlei kleuren en patronen, of zelfs kiezen voor tegels die eruitzien als parket of natuursteen. Keramische tegels vind je voor elke ruimte en binnen elk budget. Bovendien zijn ze duurzaam en waterbestendig. Verder kunnen tegels geen stof of allergenen vasthouden. Dit maakt keramische tegels de beste keuze wanneer jij of je huisgenoten allergieën hebben. Omdat de tegels hittebestendig zijn, zijn ze perfect combineerbaar met vloerverwarming. Keramische tegels zijn de ideale vloerbedekking in je keuken en badkamer, maar passen ook perfect in je woonkamer en bureauruimte. Het plaatsen van de tegels is dan weer minder vanzelfsprekend. Dit laat je best door een professional doen. 

Gerelateerd