Wat kost een nieuwe badkamer precies?

Wil je een nieuwe badkamer? Dan wil je ook graag weten wat je hiervoor gaat betalen. Niet alleen voor de douche en het bad, maar ook voor de installatie. Hier lees je er meer over. 

Laten we maar gelijk vertellen wat een gemiddelde badkamer kost. Een gemiddelde badkamer kost tussen te 10.000 en 13.000 euro. Wanneer je een badkamer moet renoveren liggen de prijzen vaak net wat anders en zal je tussen de 5.000 en 10.000 euro betalen. Dan is vaak de infrastructuur en de afvoer namelijk al geïnstalleerd. Je kan het trouwens zo duur maken als je wil. Hoe luxer hoe duurder je badkamer zal worden. Wij zijn uitgegaan van gemiddelde prijzen. 

Kosten badkamer 

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat aanschaffen of je begint aan een renovatie komen daar dus bepaalde kosten bij kijken. Maar op welke factoren worden die kosten voor nieuwe badkamers gebaseerd en hoe komen wij uit op de prijzen hierboven? 

Luxe of simpel 

Laten we beginnen met hoe jij wil dat je badkamer eruit gaat zien. Het vernieuwen of zelfs aanschaffen van een compleet nieuwe badkamer heeft dus geen prijsplafond. Wil jij een bubbelbad in je badkamer en minimaal twee wastafels met een grote spiegel. Daarbij misschien wel de perfecte verlichting en dit allemaal design, ga je hier natuurlijk geld voor betalen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om toch een luxe uitstraling te hebben maar goedkoper uit te komen. Lees hier de laatste badkamer trends

Nieuw of renovatie 

Het is ook belangrijk of jij dus voor een compleet nieuwe badkamer gaat of wil gaan renoveren. Misschien is je toilet toe aan vervanging en wil je een andere douche of wil jij je badkamer een ander kleurtje geven. Dat hoeft zeker niet zo veel geld te kosten en soms ben je met 1000 euro al wel klaar. Maar een complete renovatie kan zeker wel meer geld gaan kosten dan dat.

Afmeting van de badkamer

Daarnaast is het goed om te beseffen dat een grotere badkamer ook meer geld zal gaan kosten. De kosten van een badkamer worden berekend op basis van vierkante meters. Want hoe groter hoe meer tegels jij zal nodig hebben. Daarbij wil je ook geen balzaal gevoel krijgen en ga je de badkamer waarschijnlijk zo slim mogelijk inrichten. Dit betekent dat je bij een grotere ruimte een bad en een douche kwijt kan. Maar bij een kleinere badkamer zal je misschien geen douche kunnen nemen. Dan bespaar je behoorlijk in kosten. 

Kosten voor de bouw 

Als je zelf handig bent kan je misschien veel gewoon doen en bespaar je in kosten. Maar de meeste mensen weten niet hoe ze bijvoorbeeld moeten tegelen. In de berekening van de kosten voor je badkamer zitten dus ook kosten voor vakmannen. Ook het tekenen van een badkamer en daarbij misschien wel de styling gaat geld kosten. Vaak zitten dan ook de meeste kosten van een nieuwe badkamer in de bouwlieden en architecten of stylisten. Maar dan weet je ook zeker dat je badkamer netjes en betrouwbaar is.   

Gerelateerd