Welke sfeerelementen kies je in de woonkamer?

Heb je net gebouwd of kriebelt het om je woonkamer onder handen te nemen? Bij het (her)inrichten van jouw woonkamer is het van belang enkele sfeerelementen te koesteren. De woonkamer is dé ruimte in huis waar je probeert om quality time door te brengen met jouw gezin of vrienden. Laat dus alles op zijn plaats vallen en zorg voor die extra’s die het tot jouw cocon maken. We geven enkele tips voor een geslaagde look.

Cinemabeleving

De woonkamer geeft in zekere zin een blik op de wereld. Via beelden, geluid en data op tv, radio en internet breng je buiten naar binnen. Of het nu het volgen is van het nieuws op CNN of een avondje netflixen, dit alles kan naar een hoger niveau worden getild met een degelijke installatie. Hierbij is supersnel internet uiteraard een absolute must zodat je geen last hebt van haperende beelden. 

Een goede beeld- en geluidskwaliteit zijn onontbeerlijk voor een fijne beleving. Een goed toestel of kwalitatieve projector gaan hand in hand met soundbars en een surround sound systeem. Ten slotte is een comfortabele sofa de kers op de taart om je eigen homecinema te creëren. Wanneer vrienden op bezoek komen kunnen jullie in plaats van gezelschapsspellen boven te halen, plaatsnemen voor het scherm om samen of tegen elkaar te gamen. 

Gezellige warmte

Een ander sfeerelement in een woonkamer is een vrolijk vlammenspel. Niets zo knus als de gezellige warmte van een gesloten gashaard. Op koude winteravonden zal de regen tegen de ramen en de wind in de bomen je op die manier niet deren. Vuur is een natuurlijk element dat rust uitstraalt en het steeds veranderende beeld van de vlammen doet wegdromen. 

Er bestaan dvd’s met beelden van een haardvuur maar dat kan niet op tegen echte haarden die een warmte geven die je met geen enkel ander verwarmingselement kunt vergelijken. Het is niet voor niets dat een haard een standaarditem blijft, ook in splinternieuwe woningen. De reden? Gezelligheid, sfeer en ongeëvenaarde warmte.

Perfecte verlichting

De tijd dat een woonkamer door twee lichtpunten werd verlicht is achter de rug. Een uitgekiend lichtplan is natuurlijk het summum vandaag. De klassieke lichtpunten waarbij er maar twee opties (alles aan of alles uit) waren, behoort tot het verleden. Via domotica is het mogelijk om met de smartphone in een oogwenk verschillende sferen te creëren. Vandaag kun je jouw bestaande lichtpunten uitbreiden met indirect licht, wandlichten, ledstrips, … Geen zin in breek- en kapwerk? Het lampje op je dressoir en een simpele dimbare leeslamp bieden al de mogelijkheid om te spelen met de lichtintensiteit in je woning. Of wat dacht je van een ledstrook via een afstandsbediening?

Met deze tips tover je jouw woonkamer om tot een knusse ruimte waar het goed vertoeven is. Genieten maar!

Gerelateerd