Geef je badkamer een zomerse vibe

’s morgens, ’s avonds en misschien zelfs nog tussendoor. Je brengt ontzettend veel tijd door in je badkamer. Dan kan je dus maar beter zorgen dat hij er fantastisch uitziet. En waar kom je de mooiste badkamers tegen? Op reis, in een chic hotel of in een vakantiehuisje. Breng die zomerse vibes dus zo snel mogelijk naar je badkamer en voel je elke dag op reis. 

Rust 

Als je je badkamer binnenkomt, wil je ontspannen. Even loskoppelen van de ochtendlijke rush of de dagelijkse sleur na een lange werkdag. Een badkamer die als een oase van rust aanvoelt, creëert dat ontspannen gevoel meteen. Hoe doe je dat? Skip alle overbodige elementen uit je badkamer. Veel opbergruimte en praktische meubels maken dat een pak gemakkelijkerZorg er bijvoorbeeld voor dat er een handige handdoekradiator in je badkamer hangt. Rondslingerende handdoeken zullen er in dat geval al niet zijn. 

Kleuren 

Op hotel staat de badkamer vaak in teken van één bepaald kleurenpalet. Denk aan pastel paars, lichtroze of marineblauw. Probeer dat in je eigen badkamer over te nemen. Let er dan op dat alle handdoeken, de zeepjes en andere accessoires uit hetzelfde kleurenpalet komen. Wie durft, kan de badkamermuren ook in die kleur schilderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van donkerroze muren? Kies je eerder voor een groen thema kleur? Dan mag je zeker geen kamerplanten vergeten. Het geeft je badkamer niet alleen wat pit, maar het zorgt ook gewoon voor extra zuurstof. Een win-win dus. 

Lang leve het bad 

Een badkamer zonder bad is als een tuin zonder gras. Er is niets dat meer deugd doet dan een zalig warm bad nemen. Met een half vrijstaand bad waan je je echt in een chique vakantiehuis of op hotel. Zeker als je ook nog eens heerlijk geurend badschuim in huis hebt. Nu nog een glas wijn en een goed boek of spannende serie en je me-time kan niet meer stuk. 

Wellness 

Je hebt op reis misschien wel genoten van een deugddoende wellness of een oosterse hammam? Met een paar eenvoudige ingrepen kan je je badkamer omtoveren in een echte spa. Vervang je gewone douchekop bijvoorbeeld door een regendouche. Zo lijkt het meteen alsof je buiten staat te douchen. Zalig toch!? Gebruik ook heerlijk zachte, dikke handdoeken en lekker ruikende shampoo en douchegel. Om de ervaring compleet te maken, kan je ook gezellige kleine lichtjes in de ruimte zetten. Sfeerlichtjes en theelichtjes hullen je badkamer zelfs in een romantische sfeer. 

Gerelateerd