Hoe onderhoud je een zwembad in je tuin?

Als we één ding geleerd hebben uit de coronacrisis, dan is het misschien dat je thuis ook volop kunt genieten van je woning, je tuin en de omgeving. Veel mensen hebben dan ook beslist om een zwembad aan te laten leggen, maar dat is niet altijd even makkelijk om te onderhouden. Doe je het op de juiste manier? Dan geniet je jarenlang van een schoon privé zwembad bij je thuis.

Chloor

Volop genieten van je eigen privézwembad doet velen wegdromen. Heb je er zelf al één aangelegd, dan weet je dat het een investering is die je veel familieplezier oplevert. De (klein)kinderen vinden het ongetwijfeld geweldig om op warme dagen waterspelletjes te spelen en voor jezelf is het een bron van verkoeling op warme zomerdagen.

Een juiste verhouding van chloor in het zwembad is essentieel om een hygiënische zwembadomgeving te creëren. Chloor zorgt voor helder water en desinfecteert zodat je ongestoord kunt genieten van een heerlijk dagje baden met vrienden en familie. Informeer je zeker voldoende over de juiste hoeveelheid die je moet gebruiken. Dit hangt samen met de grootte van je zwembad, het aantal badgasten, enzovoort. Om ervoor te zorgen dat je de juiste verhouding chloor gebruikt, kun je gebruikmaken van een meter of teststrips. Ook de pH-waarde van je zwembad is een belangrijk gegeven om de stof zijn werk te laten doen. Online vind je alvast tips die je leiden naar een juist gebruik van de chloorwaarden in je zwembad.

Gemakkelijk onderhoud

Een stabiele chloorwaarde behouden kan je kopzorgen geven wanneer je nog maar weinig ervaring hebt met het onderhoud van een zwembad. Daarom zijn chloortabletten zeker een aanrader wanneer je op een eenvoudige manier je zwembad wilt onderhouden. Door ze regelmatig toe te voegen aan het water, houd je de chloorwaarde stabiel. En dit geeft dan weer de zekerheid dat je kunt rekenen op een clean, helder en hygiënisch onderhoud van je geliefde zwembad.

Heb je te lang gewacht en is het water van je zwembad troebel of heeft het een groene kleur? Dan zal je een meer ingrijpende manier moeten toepassen. Een chloorshockbehandeling kan dan een oplossing bieden. Het water krijgt hierbij letterlijk een shock door het te behandelen met een hoge concentratie aan chloor. Zo worden bacteriën, virussen en algen vernietigd. Een goede tip is om het zover niet te laten komen en van bij het begin te kiezen voor een regelmatig onderhoud met chloortabletten.

Gerelateerd