Wat mag er in je badkamer zeker niet ontbreken?

Een badkamer is een van de kleinste ruimtes in je woning, maar je spendeert er elke ochtend en avond tijd in. Een badkamer die praktisch is ingericht, is dus zeker belangrijk. Afhankelijk van de grootte van de ruimte, kan het soms wat puzzelen zijn over hoe je alles juist plaatst. In dit artikel worden enkele tips gegeven om je badkamer op de juiste manier in te richten zonder al te veel plaats te verliezen. 

Radiator 

Net zoals in elke kamer in je woning, moet er ook een verwarming of een radiator aanwezig zijn. Doordat de ruimte beperkt is, is het een aanrader om een radiator te nemen die je tegen de muur kan hangen en die je tegelijkertijd ook kan gebruiken als hanger voor handdoeken. Wanneer je de verwarming laat draaien, worden natte handdoeken ook sneller droog. Bovendien heb je vandaag de dag verschillende soorten radiatoren waaruit je kan kiezen. Zo bestaan er verschillende breedtes en heb je ook meerdere kleuren waaruit kan gekozen worden. Op die manier ben je zeker dat de radiator mooi bij de rest van je badkamer past. 

Bad of douche

De belangrijkste keuze die je misschien wel moet maken bij de inrichting van je badkamer is of je voor een bad of een douche zal gaan. Idealiter kan je natuurlijk voor de twee gaan, maar niet elke badkamer heeft die mogelijkheid. De meest gekozen oplossing is het plaatsen van een bad en met behulp van de juiste badkamer accessoires kan je er ook een douche van maken. Op die manier kan je snel een douche nemen wanneer je gehaast bent en genieten van een lang bad tijdens het weekend. Wil je toch liever slechts een van de twee? Dan is het aan jou om te kiezen wat je het liefste hebt. 

Opbergruimte

Ook opbergruimte mag niet ontbreken in een badkamer. Je kan de grote spullen, zoals handdoeken, eventueel in een andere kamer opbergen, maar een beetje opbergruimte is noodzakelijk. Gelukkig heb je tegenwoordig de mogelijkheid om ook hier zaken te combineren. Denk maar aan een spiegel die je ook kan gebruiken als opbergruimte. Daarnaast heb je ook onder je lavabo meestal wel een badkamerkastje waar je wat spullen in kwijt kunt.  Met de juiste badkamer accessoires kun je met andere woorden een kleine ruimte heel goed benutten. 

Toilet of niet

Een van de grootste twijfelgevallen in een badkamer is het al dan niet plaatsen van een toilet. Wanneer je badkamer groot genoeg is, kan dit handig zijn. Hou er aan de andere kant ook rekening mee dat je het toilet niet kan gebruiken wanneer er bijvoorbeeld iemand aan het douchen is. De meeste mensen kiezen daarom om het toilet in een aparte ruimte te plaatsen. 

Gerelateerd