5 tips om je salon nóg gezelliger te maken

Ben je al lang aan het nadenken om je salon opnieuw in te richten? Dan is de herfst het ideale moment om tot actie over te gaan. De herfst staat gelijk aan warme kleuren, gezellige spelletjesavonden en lekker lui lezen op zondagnamiddag. En dat alles is nóg leuker in een super gezellige salon. Hieronder vind je vijf tips om je salon om te toveren in je lievelingsplek. 

Opwarmen

Wie herfst zegt, zegt warme chocomelk in de zetel bij het haardvuur. Maar daarvoor moet je uiteraard een haardvuur hebben. Een open haardvuur verspreidt te veel fijnstof, maar tegenwoordig bestaan er tal van duurzamere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een pelletkachel. Die laatste stoot maar liefst 80% minder fijnstof uit dan een houtkachel en is dus een beter alternatief. Het is uiteraard wel heel belangrijk dat je houtpellets en geen houtblokken in je pelletkachel stopt. Eens je dat allemaal goed doet, krijg je diezelfde gezellige warmte en knusse sfeer als bij een open haard of houtkachel.  

Tot rust komen 

De salon is de ideale ontspanningsruimte. Om echt helemaal tot rust te kunnen komen, moet de ruimte ook rust uitstralen. Met een grote plant in een mooie bloempot verandert je salon meteen in een oase van rust. Dat maakt van je salon dé perfecte plek om een goed boek te lezen, een gezelschapsspel te spelen, naar het veldrijden te kijken of gewoon een middagdutje te doen.  

Sfeerverlichting 

Alles staat of valt met de juiste verlichting. Koele, witte lichten zorgen voor een ongezellig effect. Het voordeel aan de kortere dagen is dat je à volonté kaarsjes en sfeerverlichting mag kopen, dus zet daar volop op in. Als je genoeg kleine lichtjes hebt, hoef je zelfs je hoofdverlichting niet aan te steken. Ideale setting voor een romantisch avondje met je lief of voor een heerlijke tapasavond met vriendinnen.         

Warme kleuren 

De herfst is hét seizoen van de warme kleuren. Rood, oranje, bruin… Breng die natuurlijke kleuren naar je woonkamer. Dat kan je bijvoorbeeld doen door kleurige kussentjes in je zetel te leggen of een donkerrood tapijt onder je salontafel te plaatsen. Combineer ook niet té veel kleuren door elkaar, want dan komt het eerder chaotisch dan rustgevend over. En dat wil je absoluut vermijden. 

Decoratie 

En tot slot kan je nog een aantal decoratieve elementen toevoegen om je salon helemaal af te maken. Denk bijvoorbeeld aan een goed gevulde boekenkast of een mooi extra zeteltje. Dan krijg je meteen dat gezellige effect.

Gerelateerd