Creatieve ideeën voor het gebruik van loze ruimtes in huis

Als we denken aan de inrichting van ons huis, focussen we ons vaak op de grote oppervlakken zoals muren, vloeren en plafonds. Maar wat doe je met de loze ruimtes die overblijven? Met een beetje creativiteit kun je deze ruimtes omtoveren tot functionele en esthetische elementen in jouw interieur. In dit artikel delen we 15 creatieve ideeën voor het gebruik van loze ruimtes in huis.

Inleiding

Het gebruik van loze ruimtes kan de functie en uitstraling van een ruimte aanzienlijk verbeteren. Door deze ruimtes te benutten, creëer je extra opbergruimte of voeg je een uniek element toe aan de inrichting. Hieronder staan 15 creatieve ideeën voor het gebruik van loze ruimtes in huis. Het zijn in ieder geval betere ideeën dan er je extra ingekochte wasmiddel neer te stallen.

1. Ingebouwde boekenplanken

Gebruik de loze ruimte tussen twee muren of rondom een deur om ingebouwde boekenplanken te maken. Hiermee creëer je niet alleen extra opbergruimte, maar ook een gezellige leeshoek.

2. Opbergruimte onder de trap

De ruimte onder de trap kan gebruikt worden als opbergruimte voor spullen die niet vaak gebruikt worden, zoals seizoensgebonden decoraties of kampeerspullen. Met behulp van lades of kasten op maat kun je deze ruimte op een stijlvolle manier benutten.

3. Ingebouwde zitbank

Gebruik een nis in de muur of een andere loze ruimte om een ingebouwde zitbank te creëren. Dit is niet alleen praktisch, maar geeft ook een gezellige sfeer aan de kamer.

4. Ingebouwde kasten

Maak gebruik van de loze ruimte in een hoek van de kamer of tussen twee muren om ingebouwde kasten te creëren. Op deze manier benut je de ruimte optimaal en voeg je tegelijkertijd een praktisch element toe aan de inrichting.

5. Wijnrek

Heb je een loze ruimte onder de trap of in de keuken? Overweeg dan om hier een wijnrek te plaatsen. Hiermee geef je niet alleen een functionele invulling aan de ruimte, maar creëer je ook een gezellige sfeer.

6. Ingebouwde bureau

Creëer een werkplek in een loze ruimte door hier een ingebouwd bureau te maken. Met behulp van lades en planken kun je hier ook nog extra opbergruimte creëren.

7. Ingebouwde boekenkast

Gebruik een loze ruimte om een ingebouwde boekenkast te creëren. Hiermee creëer je niet alleen extra opbergruimte, maar ook een stijlvolle toevoeging aan de inrichting.

8. Ingebouwde kattenbak

Heb je een kat en wil je de kattenbak uit het zicht hebben? Maak dan gebruik van een loze ruimte om een ingebouwde kattenbak te creëren. Dit is niet alleen praktisch, maar ook nog eens esthetisch verantwoord.

9. Ingebouwde garderobe

Maak gebruik van een loze ruimte om een ingebouwde garderobe te creëren. Hiermee voeg je niet alleen extra opbergruimte toe, maar creëer je ook een gestroomlijnde look in de kamer.

10. Opbergruimte in raamkozijnen

In plaats van een gewoon raamkozijn, kun je ook kiezen voor een raamkozijn met ingebouwde opbergruimte. Hiermee benut je de loze ruimte en creëer je extra opbergruimte voor bijvoorbeeld boeken, planten of decoraties.

11. Ingebouwde minibar

Heb je een loze ruimte in de buurt van de keuken of woonkamer? Maak dan gebruik van deze ruimte om een ingebouwde minibar te creëren. Dit is niet alleen handig voor feestjes, maar voegt ook een luxueuze uitstraling toe aan de inrichting.

12. Ingebouwde nis voor kunst

Creëer een ingebouwde nis om een kunstwerk of decoratief object te plaatsen. Hiermee voeg je een persoonlijk element toe aan de inrichting en benut je de loze ruimte op een stijlvolle manier.

13. Ingebouwde schoenenkast

Maak gebruik van een loze ruimte om een ingebouwde schoenenkast te creëren. Hiermee voeg je niet alleen extra opbergruimte toe, maar zorg je er ook voor dat de schoenen niet in het zicht staan.

14. Ingebouwde boekensteunen

Gebruik de loze ruimte onder een vensterbank om ingebouwde boekensteunen te creëren. Hiermee creëer je een gezellige leeshoek en voeg je tegelijkertijd extra opbergruimte toe.

15. Ingebouwde plantenbakken

Maak gebruik van een loze ruimte om ingebouwde plantenbakken te creëren. Hiermee voeg je niet alleen extra groen toe aan de kamer, maar creëer je ook een natuurlijke uitstraling.

Met deze tips zit jij in ieder geval wel snor!

Gerelateerd