Wat zet ik in mijn mancave of she shed?

Mancave”, “she shed”, een eigen en persoonlijke ruimte lijkt elk koppel te zoeken in huis. Ben jij nog bezig aan je eigen plekje thuis en zoek je nog wat inspiratie? Die vind je dan hier! 

Jouw ruimte is de jouwe

Zorg er voor dat jouw plek echt jouw plek is. Richt de ruimte in naar een heiligdom aan dingen die jij aanbidt. Alsof het een museum zou zijn van alles waar jij voor staat en je dierbaar is. Tover je zolder, kelder of tuinhuis om naar een hobbyruimte die enkel van jou is. Is er een oude sport die je niet meer doet maar niet kan loslaten? Hang je uniform of materiaal aan de muren. Ben jij dol op make-up? Haal een kaptafel in huis, zet er een mooie grote spiegel op en organiseer je make-up alsof je in een winkel bent. 

Ben je helemaal gek van cocktails maken of bier drinken? Zorg voor een thuisbar en ga gepaste barkrukken kopen. Investeer in een goed gevulde ijskast, een drankenkast, een toog en durf zelfs te gaan voor een tap.

Ook souvenirs van reizen kan je hier ophangen en bewonderen zonder dat de woonkamer of keuken in huis er rommelig begint uit te zien. Als je het echt een knappe uitstraling wil geven kan je ook wat spotjes op de grond zetten of de verlichting in verschillende kleuren laten uitstralen. Je kan ook je kerstverlichting uit de dozen halen en ophangen als permanente versiering in de ruimte. 

Hang er je instrumenten en isoleer de ruimte zodat je ongestoord je gang kan gaan.  Communiceer ook met je partner wanneer je nood hebt aan alleen zijn en zorg dat jonge kinderen niet zomaar de ruimte in lopen.  

Spelletjes en kleuren

Je “thuis grot” is een no-work, only-play zone. Hou dat zo en zet er genoeg ontspanning in. Je kan er pooltafel, pingpongtafel, dartbord, een pokertafel, een kickertafel en genoeg kaarten en chips in zetten. Zet er een platenspeler, investeer in knappe en comfortabele meubels en verf de muren in de juiste kleur voor het volledige plaatje.

Zet voor je zetel een mooie TV of een projector op een muur, en voorzie altijd snacks in de ruimte. Als je meer een boekenwurm bent kan je hier je grote boekenkast zetten en leeszetel. 

Als je graag online games speelt is dit ook de perfecte ruimte om een gaming ruimte van te maken. Je computer, schermen, stoelen, muis, koptelefoon en alle nodige apparatuur is hier veilig en wel van kleine handjes en uit de weg van de meest gebruikte ruimtes in huis waar alles praktisch en efficiënt moet verlopen. 

Gerelateerd