Waarom dakshingles the way to go zijn voor jouw dakbedekking

Bij de keuze van een dakbedekking staan de meeste mensen niet stil. Toch is dit wel een belangrijke keuze, aangezien de verschillende soorten dakbedekking hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. Zo verschillen dakbedekkingen in prijs, kwaliteit, houdbaarheid… Wij vertellen je waarom dakshingles the way to go zijn voor jouw dakbedekking.

Dakshingles?

Als je niet thuis bent in het wereldje van de dakbedekking, dan weet je misschien niet wat dakshingles juist zijn. Om het even wetenschappelijk uit te leggen: dakshingles zijn gemaakt van bitumen, dit is een stroperige vloeistof die gebaseerd is op aardolie. Na de destillatie van de vloeistof blijft er een halfvast koolwaterstofproduct over, dit zijn uiteindelijk je gloednieuwe dakleien. 

Verschillende soorten

Een shingle dakbedekking komt in verschillende kleuren en vormen voor. Ze zijn dan ook razendpopulair omdat je de keuze hebt uit een brede waaier aan opties. Je hebt 3 verschillende vormen, namelijk: rechthoekig, zeshoekig en beverstaartvormig. Het materiaal blijft hetzelfde, enkel de vorm verandert. Je kan ze verkrijgen in allerlei kleurtjes, waardoor je je dakbedekking kan stylen naar keuze. Welke vorm en kleur denk jij dat het best bij je huis past?

De voordelen van shingles

Naast dat je met dakshingles veel opties hebt op creatief vlak, zijn er ook nog andere voordelen die jou kunnen overtuigen om dakshingles te plaatsen. Zo zijn ze licht van gewicht, waardoor ze geen zware last vormen op je dakconstructie. Ze zijn geluidsdempend, wat wil zeggen dat geluiden van regen of hagel minder fel te horen zullen zijn. Verder zijn ze ook eenvoudig aan te leggen. Zo kan je zelf easy shingles plaatsen op je dak. Uiteraard moet je jezelf even informeren over hoe je dit best kan doen. Ze zijn in vergelijking met andere dakbedekkingen goedkoop. Het financiële voordeel brengt wel een nadeel met zich mee, aangezien dakshingles in vergelijking met de gewone dakpan of metaalplaten minder lang meegaan. Toch kan je er zeker van zijn dat ze je dak de komende 20 jaar bescherming zullen bieden. Tot slot zijn shingles niet enkel geschikt voor op het dak van je huis te plaatsen, maar ook je tuinhuis, schuur, carport, … Zien we binnenkort dakshingles op jouw daken? 

Gerelateerd