7 tips om je tuin gezellig in te richten

Hoe richt je je tuin met je eigen stijl in en waar moet je allemaal aan denken? We geven je zeven tips voor een gezellig zomers plekje.

Loungeset

Al eerste kijk je naar waar je wil gaan zitten in de tuin. Daarvoor heb je ruimte nodig en een mooie Van der Garde loungeset die bij jou past. Een lekkere loungeset maakt het namelijk een stuk aangenamer zitten in de tuin. Van die harde houten tuinstoelen wil niemand meer. Een loungeset bestaat vaak uit een lekker bank en misschien één of twee losse stoelen met hetzelfde model of een grote hoekbank met een bijpassende salontafel. Hierin speelt wat jij mooi vindt een belangrijke rol.

Tegelpad

Om niet altijd met je voeten over het gras te lopen, heb je een tegelpad nodig. Een pad dat bijvoorbeeld doorloopt tot je loungeset of het tuinhuis achterin de tuin. Een pad is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Bijvoorbeeld als het regent en het gras een grote modderpoel is, of als je met kruiwagens door de tuin moet rijden. Blijf niet hangen bij de standaard tegels, maar neem ook eens een kijkje bij een tuinarchitect. Hij of zij heeft vast goede ideeën over hoe je het tegelpad mooier kan maken dan met een paar grijze stoeptegels.

Vlonder

Een mooie houten vlonder kan je tuin een hele andere sfeer geven. Denk bijvoorbeeld eens aan openslaande deuren met een mooie houten vlonder ervoor. Je stapt zo het achterdek op en kijkt je tuin in. Wat dacht je van ’s ochtends een lekker bakje koffie op de vlonder of ’s avonds een heerlijke barbecue? Een vlonder is een handige manier om het gras en de planten niet tot last te zijn. Een stevige eettafel of mooie loungeset kan prima om een vlonder staan.

Planten

Je tuin beplanten en versieren met de mooiste bloemen is altijd een goed idee. Je krijgt gelijk veel meer kleur in je tuin en de tuin zelf komt tot leven. Groen is altijd een mooie kleur, maar door een aantal van je favoriete bloemen toe te voegen, sta je al snel midden in een vrolijk kleurenpallet.

Kleur

Planten brengen natuurlijk al heel wat kleur met zich mee, maar dat beperkt zich toch echt tot groen als je de bloemetjes overslaat. Om dan op een andere manier aan een levendige tuin te komen, zal je met andere soorten kleur moeten experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe hangmat, koop gekleurde bloempotten of andere decoraties of schilder één muur in een leuke kleur. Je kan het zo gek nog niet bedenken, maar gezellig is het wel.

Licht

Dan is er nog het licht waar je over na moet denken. Waar komt de zon in de tuin en waar heb je het langst de zon? Afhankelijk van of je van de zon houdt of niet, kan je de stoelen in de tuin het best zetten waar de zon het langst is, maar vergeet ook niet om een schaduwplek te creëren voor als het echt te warm wordt. Ben je iemand die ’s avonds graag nog zo lang mogelijk buiten zit? Hang dan een leuk lichtsnoer op boven de stoelen of misschien kan zelfs een kleine vuurkorf in je tuin plaatsen. Met licht kan je een heleboel sfeer aan je tuin geven.

Gerelateerd