Ideale items in huis voor mensen met nek- en rugklachten

Zeker wanneer je langzaam wat ouder wordt, kun je last krijgen van vervelende rug- en nekklachten. Word jij daar ook helemaal gek van? Er zijn gelukkig items voor in huis waarmee je deze klachten kunt voorkomen of verlichten. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje.

Een hangmat

Een hangmat op staanders is een uitstekend idee voor bij jou in huis. Omdat je in een hangmat hangt, zul je nergens op je lichaam extra druk ervaren en kan jouw lichaam op natuurlijke wijze een lighouding vinden die bij jou past, waarbij jouw gewicht perfect gelijkmatig over de hangmat verdeeld is. Het is daarom ook ontzettend gezond om in een hangmat te slapen. Waar je bij een bank of bed extra druk kan ervaren op je nek of rug, is in een hangmat je gewicht zodanig verdeeld dat je waarschijnlijk zonder klachten wakker zult worden.

Een kniestoel

Een kniestoel ziet er een beetje dom uit, als een speeltoestel voor kinderen eigenlijk. Het is een soort schommelstoel waar je je knieën op laat rusten, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken in plaats van een gewone bureaustoel. Een kniestoel is ondanks zijn sullige uiterlijk ontzettend effectief. Het dwingt je namelijk een actieve zithouding aan te nemen, waardoor je doorbloeding gestimuleerd wordt en je minder de neiging hebt om tijdens een langere werkdag in je rug te gaan hangen. Ook na een lange dag achter de computer zijn daarom je nek- en rugklachten minimaal.

Ergonomische zitmeubels

Naarmate je ouder wordt is het een goed idee om door het hele huis ergonomische zitmeubels te plaatsen. Ergonomische meubels zijn ontworpen om je nek en rug op cruciale punten te ondersteunen. Zeker als je veel zit, omdat je bijvoorbeeld gepensioneerd bent, is dat een goed idee. Ergonomische zitmeubelen worden steeds normaler en zien er daarom al lang niet meer zo klinisch uit als ze enkele jaren geleden deden. Een ergonomische luie stoel in de woonkamer kan tegenwoordig best stijlvol zijn. Deze stoelen zijn doorgaans niet goedkoop, maar kunnen in de toekomst een hoop ellende schelen.

Gerelateerd